Реклама / Ads
0| 5067 |25.10.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Червен плаж на Санторини и къде са камбаните на Фира?

.
За Санторини времето никога не стига. На неголямата си площ е събрал толкова красиви и контрастни места, чудни гледки и древна история, че за няколко дни е трудно да ги обиколите.
 

Освен задължителните места за посещение на острова, има и много, които остават в страни от фокуса. Буквално на всеки завой има какво да се види.

 

Наемаме си бъги и тръгваме към Червения плаж. Това е най-необичайният и живописен плаж на острова. Koнтрacтът нa чeрвeнитe кaмъчeтa cъc cиния цвят нa мοрeтo e нeвeрοятeн. Затова този плаж си е спечелил определението „най-фотогеничен на острова“.


.

 

Червеният плаж се намира съвсем близо до древното селище Акротири. Неговата съдба напомня тази на Помпей в Италия. Богато проспериращо градче е затрупано от тонове прах при изригването на вулкана. Разкопките на селището продължават и днес, но могат да се видят добре запазени части от него. Самият археологически обект се намира съвсем близо до селото.

 

В самото село са останките на древна крепост, до която се стига лесно. От нея се разкрива гледка към най-тясното място на Санторини. Акротири е поcтрοeнο пο склoнοвeте на хълм c изглeд κъм морeтο и калдерaтa. Тук е тихо и спокойно. Има семейни хотелчета, традиционни таверни и несравнима атмосфера.

 

По пътя спираме и на Сърцето на Санторини. Наричат го така заради скалите, образуващи формата на сърце. Навлизаме и в лозов масив, за да ви покажа как се отглежда грозде за направата на прочутото санторинско вино. Технологията е различна от нашата и много интересна.

 

Пристигаме във Фира, която е най-големият град на острова и заедно с Оя е един от най-красивите и магнетични места за красиви снимки и неповторими залези.  


.

 

Символът на Фира е църква с три камбани. Наричат я „Трите камбани на Фира“. В търсене на този символ преминаваме през целия град, магазините, пием студен фреш на ръба на скалата, откъдето се открива умопомрачителна гледка и откриваме нови места. Ще ви разкажа подробно във видеото на Професия турист.

 

Пътувайте с нас и изживейте всичко това с програмите на СОЛВЕКС

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2333 |24.10.2024 Безплатни стоматологични консултации в София с дентален специалист! . 4| 4320 |22.10.2024 Цените на златото и среброто скочиха на фона на глобалната несигурност . 13| 10001 |17.10.2024 Мартин Владимиров: "Лукойл" се готви да продаде рафинерията в Бургас на руски олигархични мрежи в Унгария и Турция . 1| 5238 |18.10.2024 Как се стига до димящия вулкан на Санторини?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads