Реклама / Ads
1| 8558 |16.08.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ Еско изгради покривна фотоволтаична система за клиент на ЧЕЗ Електро

.
Централата с инсталирана мощност 117 kWp ще покрива част от енергийното потребление на „Екорепласт“ ЕООД
 

Компанията за търговия с полиетилен и полиетиленови продукти „Екорепласт“ ЕООД ще покрива част от енергийните си потребности с екологично чиста енергия. „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД, със съдействието на „ЧЕЗ Електро България“ АД – доставчик на електроенергия на свободен пазар на Екорепласт, проектира, финансира и изгради покривна фотоволтаична система за собствено потребление на фирмата. Съоръжението е с инсталирана мощност 116,92 kWp и е монтирано върху сграда на Екорепласт в с. Капатово, община Петрич.

 

Създаденото през 2009 г. „Екорепласт“ ЕООД се занимава с изкупуване, рециклиране и производство на полиетилен и полиетиленови продукти. От 2015 г. „ЧЕЗ Електро България“ АД доставя на фирмата електроенергия на свободен пазар. Екорепласт разполага с две производствени бази – в с. Капатово и гр. Сандански. В дейността си компанията прилага високи стандарти за качество, за което разполага с международно признатия сертификат TÜF Rheinland. Сред клиентите на дружеството са български, германски, австрийски, гръцки и други компании. Чрез новата фотоволтаична система Екорепласт изпълнява ангажиментите си пред обществото и клиентите за минимизиране на въздействието върху околната среда в резултат от фирмената дейност.

 

Информация за политиката по качество и околна среда на „Екорепласт“ ЕООД може да се намери на сайта на дружеството www.ecoreplast-bg.com.

 

„ЧЕЗ ЕСКО България“ АД предоставя енергийни услуги с фокус върху иновациите, ефективното използване на ресурсите и екологията, осигуряващи устойчиво развитие чрез ефективно използване на електроенергията. Компанията предлага индивидуални решения „до ключ“ в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи. Благодарение на богатия международен опит като част от семейството на ЧЕЗ в Европа, ЧЕЗ ЕСКО България успя за две години да натрупа портфолио от 56 проекта, част от които в процес на реализация. В сътрудничество с другите компании в групата на ЧЕЗ в България - ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ Електро, ЧЕЗ ЕСКО България реализира общо 24 проекта за фотоволтаични централи с обща мощност 13,4 МWp - от тях 2,83 МWp вече са в експлоатация.

 

Допълнителна информация за дейността и проектите на „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД е публикувана на сайта на дружеството www.cez-esco.bg.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6446 |28.05.2020 Душан Рибан, управител на „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД: ЧЕЗ ЕСКО България предлага успешни решения в условията на финансова криза . 10| 6256 |19.03.2020 АИКБ: Авансов данък върху несъществуваща печалба през 2020 г. е икономическо самоубийство . 0| 4914 |17.07.2018 ЕС и Япония подписаха историческо споразумение . 1| 4482 |07.03.2017 България се представя на най-голямото туристическо изложение в Берлин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads