Реклама / Ads

0| 5374 |16.03.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Domaine Peshtera фаворит у нас и по света

.
Едни от най-очакваните награди от алкохолния бранш у нас бяха раздадени в четвъртък вечерта на официална церемония, която събра на едно място водещи производители от България и света.
За оценяването в първите международни дегустации организаторите на Винария 2012 г. сформираха международно жури с експерти от Италия, Швейцария и Германия. Те дегустираха над 322 винени проби и 72 ракиени проби на 32-ма водещи български и чуждестранни производители. В резултат на стриктно проведените слепи дегустации с най-много точки и като безспорен първенец журито отличи виното Домейн Пещера на лидера в бранша у нас - Винпром Пещера. То впечатли експертите с множество качествени и вкусови показатели, поради което заслужено получи най-престижната титла у нас - Златен Ритон.

Сравнително новото за пазара ни вино Домейн Пещера вече има множество отличия от родни и много престижни международни дегустации. Медалите на виното прославят страната ни като традиционен винопроизводител от световен клас на изложения по цял свят, включително в САЩ и родината на виното Франция. Според експерти в бранша, сред предимствата на виното на най-големия винпром у нас са високите качества на вложената суровина, строгия и прецизиран контрол на отлежаване и производство, безпощадното лабораторно наблюдение и изследване на всяка партида. Като най-голям производител в България, Винпром Пещера е известен и като най-голям собственик на лозови масиви (15 000 дка), на най-модерните в страната производствено-технологични бази, изби за съхранение и отлежаване на винени дестилати и на лаборатория от световен клас. Според изпълнителния директор на компанията Иван Папазов, работата при затворен кръг на производство позволява осъществяването на безупречен контрол и гарантира отличните качества на продуктите.

Само ден след като марката Домейн Пещера бе отличена със Златен ритон и получи множество похвали, на щанда на лидера в бранша бяха забелязани посланици на страни, стратегически партньори на България, водещи чуждестранни и родни  дистрибутори и търговци. От експортния отдел на компанията коментираха, че тази година Винария е доказателство както за нестихващия интерес към качествените български вина и ракии, така и че страната ни продължава да бъде възприемана като надежден и търсен партньор. Марките на Винпром Пещера, сред които емблематичната ракия Пещерска гроздова и виното Домейн Пещера, са търсени и наложени продукти на пазари като Русия, Италия, Канада, Германия, Дания и много други.

Българските гроздови напитки прославят страната ни на 5 континента, а отзивите и заявките постоянно растат, категорични са от компанията. За последните 5 години износът на Винпром Пещера е отбелязал над 108% ръст, а по предварителни заявки за експорт, както и след множеството отличия за Домейн Пещера, се очаква значително покачване на този процент до края на настоящата година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 4756 |23.03.2011 Рекламният бизнес в тупик, интернет - фаворит . 0| 5199 |26.03.2010 Розовата Мерилин е фаворит на силните жени . 6| 7770 |23.07.2009 Как Борисов стана новият фаворит на Запада?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ