Ето какво се случва със зеленчуците, които не се продадат в рамките на деня
Председателят на сдружението - Андрей Велчев, каза в студиото на "България сутрин", че вече има регламент, който ни забранява да опитаме продукта преди да го купим.
"Много често към нас се обръщат дори продавачи в "топлите точки". Те се натъкват на агресията на клиентите, които са опитали, не им е харесало и се връщат за обратна връзка. Тази практика започна по Великденските празници и продължава", обясни той за зрителите на Bulgaria ON AIR.
По думите му проблемът е комплексен и до голяма степен зависи от добрата воля на управителя на конкретния магазин.
"Всеки производител прави каквото зависи от него. Но и потребителят има своята вина. Всеки избира най-хубавото и накрая остават не много добре изглеждащи домати и краставици. Веригата носи своята отговорност и не е коректно да се продават такива продукти", каза още Велчев.
Гостът алармира, че вече са засегнати и по-малките градове, където веригата е по-къса. А с повишаване на температурите тази практика крие рискове за здравето. Събеседникът подчерта, че нашата касова бележка е сигурната ни застраховка, ако стигнем до лечебно заведение.
Оказва се, че някои търговци забъркват салатите в съда, в който са престоявали маслините, за да спестят от зехтин.
Голяма част от преместваемите обекти са премахнати и са останали тези, които могат да покрият изискванията, отбеляза положително Велчев.
Моля, подкрепете ни.