Реклама / Ads
17| 6110 |31.03.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Форумът в Катар глътнал над 65 хил. евро

.
Борисов на среща с емира Катар
Форумът в Катар, организиран от МВнР, който трайно влезе във визитната картичка на българската дипломация, е струвал на българските данъкоплатци 65 445 евро.
 

 

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други,  съобщиха от МВнР за Mediapool.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

Външният министър Николай Младенов определи правителствената визита в Катар като "най-успешната визита в полза на лобиране на българския бизнес, която до момента сме правили" и обяви, че Катар ще инвестира поне 100 милиона евро в България в три сектора - в туризъм, в инфраструктура и в земеделие, като това е само началото.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Отделно от официалната делегация  премиерът бе придружаван от 103-ма представители на водещи български фирми от хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5617 |21.03.2012 “Черна каса” глътнала 8 млн.лв. от лекарства за онкоболни . 24| 6530 |16.03.2012 М.Найденов: Катар купува всичко, което ще произведем . 19| 6495 |14.03.2012 Бизнесът в Катар не уважи българския форум в Доха . 6| 6457 |14.03.2012 100 български фирми "атакуват" Катар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads