Реклама / Ads
0| 6280 |04.10.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Глобалната компания Intertek обяви началото на поредица от инициативи

.
Иван Савов
Стратегическото лидерство през 21 век, които се организират с подкрепата на Intertek, Intertek Academy и Australian Risk Policy Institute.
 

 

Първата конференция Стратегическо лидерство: Управление на непрекъсваемостта на бизнеса беше открита на 04 октомври в София, Резиденция Бояна от Иван Савов, Регионален директор Intertek Business Assurance за Централна и Източна Европа, Русия, Турция, Кавказ и Централна Азия.

 

В обръщението си Иван Савов заяви:

 

Тази конференция не е посветена само на новите стандарти, практики и системи за управление.  Тя няма за цел да предложи на пазара същия модел в нова опаковка, защото това не би  довело до необходимата промяна. Целта е да прововокира и да насочи чувствата и мислите ни към промяната на парадигмата за Лидерството и Управлението, която преживяваме в момента. както и да ни накара да потърсим отговор на това как да я прилагаме, за да контролираме рисковете около нас.  Ако успеем да контролираме сложната мрежа от взаимно свързани рискове около нас, бихме могли да контролираме и живота си – организациите, държавите, обществото.

 

През последните няколко десетилетия на миналия век и първите години от 21 век станахме свидетели на безпрецедентни върхове и спадове, кризи и успехи, които преживяхме като хора, организации, държави, региони и в глобален аспект.  Много от нашите модели на мислене се провалиха. Парадигмите и представите ни за света бяха изправени пред различни човешки и природни предизвикателства и не издържаха. Това се отнася и за голяма част от бизнес моделите, практиките, стандартите и подходите за по-добро управление и развитие на живота ни, организациите и държавите.

 

Намираме се в етап, в който преосмисляме представата си за света и развиваме нови парадигми за Лидерство и Управление.  Много важен аспект на всичко това е промяната на парадигмата за лидерството, управлението и риска.

 

И докато обмисляме отново къде сме се провалили и как да успеем, представяме важни концепции и модели на лидерство по отношение на рисковете и свързаните с тях политики; нови модели за управление на организациите и бизнеса, които целят постигането на устойчивост, непрекъсваемост и успех.

 

Искрено вярвам, че в следващите два дни няма да забравим да търсим свежи и нетрадиционни идеи, както и да очертаем важността на ролята на Лидерите, които поемат отговорност и ни ръководят към успешното въвеждане на Новото мислене в живота ни. Новото мислене, което ще ни направи по-успешни и устойчиви на предизвикателствата на един променящ се свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6526 |07.06.2012 За първи път цигарена компания спечели приз за принос към модата . 0| 6637 |13.10.2011 Intertek Moody предлага преференциална цена за сертификация до края на годината . 4| 5673 |04.08.2011 Френска компания възнамерява да инвестира в млечния сектор у нас . 0| 7239 |01.06.2011 България влиза в световната карта на Intertek-Moody в областта на качеството и сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads