Реклама / Ads
0| 4818 |21.03.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Иновативни биотехнологии за пречистване на водите само на ВОДА СОФИЯ от 5 до 7 април

.
Най-малката пречиствателна станция с интелигентно управление ще бъде представена по време на изложението в Интер Експо Център. Иновативните и интелигентни технологии ще бъдат основен акцент на единственото в България изложение за водния сектор ВОДА СОФИЯ, съобщиха организаторите от Интер Експо Център. От 5 до 7 април 2016 година форумът ще отбележи своето 10-о юбилейно издание.
 

През тази година за първи път ще бъде изложена технология за емайлирано покритие от водещия доставчик на арматура за водния сектор, промишлеността, противопожарните системи и напояването Индустриал Партс. Технологията не позволява корозия на метала и се използва във висококиселинни почви. Компанията ще предложи и по-ефективни аерационни системи, които не изискват прочистване и промиване, подходящи за биобасейни с аерационни зони, аеробни стабилизатори и пясъкозадържатели. За първи път на българския пазар БЕРГ Индъстри България ще представи испанска марка помпи от неръждаема стомана за водния сектор, строителството, напояването. Посетителите ще видят и помпи с вградена електроника.
 

Сред акцентите тази година са изключителните възможности на биологичните пречиствателни станции. Една от водещите фирми в предлагането на биологични решения Биогест Интернационал ще покаже нова технология за отвеждане на пречистените води. Друг акцент са пречиствателните станции за по-малки обекти. На изложението ще бъде видяна най-малката серийно произвеждана пречиствателна станция в цял свят с по-добра конструкция и оптимизирано, интелигентно управление.
 

Биогаз инсталации и машини за отпадни води в селското стопанство

Най-ефективни инсталации за пречистване на вода, за обезмирисяване на въздуха и биогаз инсталации на водещи брандове ще бъдат също част от новостите на ВОДА СОФИЯ. Цялостни решения за пречиствателни станции от проект до ключ, машини за третиране на отпадни води в селскосто стопанство, оборудване за обработка на отпадни и индустриални води ще предложи дистрибуторът на редица италиански компании UNI.CO. Посетителите ще видят още пълна гама от съоръжения за контрол на замърсяванията, продукти за химическа и билогична обработка на води.
 

Ефективни разходи за ВиК в семинар на Европейската асоциация по водите

Към иновациите е насочена и съпътстващата програма на ВОДА СОФИЯ.

На 5 април ще се проведе 8-ата конференция БУЛАКВА на Българската асоциация по водите, традиционен партньор на изложението заедно с WASSER BERLIN. На нея бизнес и държавни институции ще обсъдят възможностите за прилагане наиновативните решения за по-ефективни ВиК услуги. За добрите практики при развитието на водната инфраструктура ще разкаже Кароли Ковач, председател на Европейската асоциация по водите. Тази година Европейската асоциация по водите ще проведе и семинар за добри и работещи проекти в сектора, като се фокусира върху проблемите за правилно изчисляване на разходите по време на жизнезнения цикъл на всяко съоръжение.
 

Иновационен форум на 6 април дава тласък на творческата инициатива на бизнеса и на младите ентусиасти да създадат продукт или услуга, непознати досега на пазара. Сред лекторите ще бъдат водещи специалисти и предприемачи- Андреа Пестарино, мениджър във водеща италианска компания Dáppolonia и Милена Колева, ръководител на Академията по иновационен мениджмънт. Целта на работилницата за идеи пък е да насърчи иновационното предприемачество.

 

Делът на новите участници на ВОДА СОФИЯ достига 40%. Това е доказателство за постоянното обновяване на изложението и обогатяването на неговия профил. Освен българските компании - дистрибутори на чужди фирми, директно от чужбина се представят фирми от Австрия, Италия, Германия, Румъния. Посетителите ще видят най-новите продукти на брандове като Steinzug- Keramo, Saint-Gobain PAM, Georg Fischer, Hydrotec, Xelex, DHI, HAFI, Herrenknecht, +GF+, SAER ElektropompeACO Building Elements и други.
 

Съвременни оптични измервателни системи на БУЛКОНТРОЛА       
                         

Паралелно с ВОДА СОФИЯ ще се проведе и 44-ото издание на изложението за измервателна, лабораторна и аналитична апаратура БУЛКОНТРОЛА. Тази година компаниите залагат на иновативни оптични измервателни системи. Водещи фирми ще представят най-съвременни технологии за анализ на токопреносни мрежи, системи за диагностика на трансформатори, уреди за мониторинг на електромагнитни полета. Сред многообразието от нови решения ще бъдат предложени и системи за анализ и мониторинг във водния сектор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5421 |21.03.2016 Изгониха и французите от “Рила Дестинейшън”, нови зони по НАТУРА слагат края на туризма в Рила . 0| 5671 |20.03.2016 Започва кандидат-студентската кампания в СУ . 8| 6313 |20.03.2016 Фандъкова: Затваряме София на още 3 места заради метрото . 3| 4838 |19.03.2016 КЕВР предлага по-евтино парно и топла вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads