Реклама / Ads
1| 9809 |28.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Журналист: Няма да върнат лиценза на „Емко “ на 6 октомври

.
Целият казус с „Емко “ и „Дунарит “ се превърна в абсолютен водевил и то на доста ниско ниво. Не мога да кажа дали се готви полицейско нахлуване в предприятията.
 

Но едва ли на 6 октомври лицензът на „Емко “ ще бъде върнат. Никой не задава въпроса, как управителят на „Емко “, който е трети поред,  ще получи сертификат от ГДНП.  Аз ви гарантирам, че той няма да получи.

 

Това каза журналистката от в. „Банкер“ Мариета Велинова в предаването „На светло“ с Люба Кулезич  по БиАйТи .  Икономистът Румен Гълъбинов  също коментира горещата тема:   На срещата с министъра на икономиката, въпросите към него бяха от общ характер. Нямаше въпрос  относно собствеността на „Дунарит “.  В тези взаимоотношения, като че ли има малко икономически аргументи, но  повече правни техники. Не можа да се даде смислено обяснение защо не се е извършило вписване на собствеността. Такъв въпрос  би следвало да се изясни изцяло. Как да чакаме инвеститори, ако тяхната фирма трябва да се впише, а това не се прави.

 

Не съм сигурен, че спорещите страни по този казус са само две.  Най-динамично развиващата се индустрия у нас е военната.  За последните три години  износът ни се е увеличил повече от два пъти. България е най-големият износител  за Близкия Изток през последните три години. Над 1, 5 млрд. лв. годишно е потенциала. 

 

Много хора работят в бранша-12-15 000 пряко и още толкова косвено. Сигурно  100 000 човека у нас зависят от това, дали ще се развива бранша. Ако имаме две страни, които спорят относно собствеността, то третата страна ще спечели  от спора от тези две страни.  Българските външни пазари може да бъдат загубени в полза на други държави. Има още две държави, които правят същото като нас-Русия и Украйна. При провал на нашия износ, те биха спечелили. На Балканите има държави, които също имат възможности за такива производства, макар и в по-малък размер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4134 |28.09.2017 Красимир Велчев отвърна на ДПС, искали да върнат активните борци . 3| 4378 |25.09.2017 Днес решават за лиценза на ”Емко” . 1| 4140 |18.09.2017 Бавят решението за лиценза на оръжейния завод ”Емко”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads