Реклама / Ads
0| 4498 |28.06.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Къде да отидете на градска почивка през лятото?

.
Ако сте от този тип хора, за които излежаването върху плажната кърпа на брега на морето се възприема като загуба на време или пък просто имате на разположение няколко дни, в които ви се иска да се откъснете от ежедневната обстановка с кратко пътешествие до непозната дестинация, то тогава си струва да загубите няколко минути в четене на този материал.
 

Предлагаме ви кратък и сбит списък с градовете, които си заслужава да посетите това лято, тъй като има какво да предложат, а освен това са лесно достъпни, благодарение на директните полети от летище София.

 

Кои крайбрежни градове да посетите това лято? 


Дори да сте решили да замените плажната почивка с една по-активна ваканция до някой емблематичен европейски град, фаворити за летни дестинации си остават крайбрежните градове, защото нищо не може да замени свежия морски бриз през лятото. 

 

Барселона е един от най-посещаваните градове в целия свят, не само защото е разположен на бреговете на Средиземно море и е заобиколен от километри и километри плажна ивица, но и защото е град, където не липсва нито култура, нито архитектурни паметници, нито спортни мероприятия. Разнообразната средиземноморска кухня в града сама по себе си е достатъчна причина за посещение, а нощния живот привлича целогодишно млади хора от всички краища на света. Директни полети до каталунската столица от София има почти всеки ден, а на https://www.esky.bg/samoletni-bileti може да намерите билет до Барселона от 44 евро. 


.

 

Лисабон е един от онези градове, които няма как да не ви очароват. Въпреки че не притежава определена "звездна" атракция като някои други европейски градове, португалската столица завладява с бохемския си дух, керемидените си фасади, панорамните гледки и усмихнатите хора. 

 

Заобиколен от 7 хълма, благодарение на които винаги имате панорамна гледка към реката и океана, Лисабон е разделен на няколко очарователни квартала, всеки от които се отличава със своята индивидуалност, а атракциите сякаш никога не свършват. Ако търсите дестинация, която да ви гарантира хубаво време, чудесна храна и много места за посещение, Лисабон със сигурност е правилния избор. Освен това е сравнително достъпна дестинация, а сега може и да летите до там директно с цени от 94 евро. 

 

Само за 30 евро в едната посока, може да летите и до Задар, кокетното хърватско градче, където може да се насладите на магически залези , разнообразна средиземноморска кухня с балкански привкус и чисти плажове с тюркоазена вода. Градчето не е голямо и разходката из стария град не отнема повече от ден, но пък винаги може да се разходите с лодка до някой отдалечен плаж. Пък и голямо предимство е, че почти не съществува езикова бариера, а цените все още не са чак толкова “европейски”.

 

Култура и история в сърцето на Европа 


Централна Европа е културната емблема на стария континент. Виена, Прага, Будапеща-все градове, които са като музеи на открито- насищаш се с култура, разхождайки се по улиците, сядайки на чаша кафе на малките масички върху тротоарите или просто шляейки се из многобройните паркове и градини в града. 

 

Пролетно-летните месеци са идеални за посещение на Виена. Културната столица на Европа и това лято предлага множество временни изложби и изложения в своите емблематични музеи. Хокни, Мунк, Климт и Кранах, това са само част от артистите, на чиито творби може да се насладите това лято във Виена. Можем да допълним списъка с най-изчерпателната ретроспектива на Ай Вейвей до момента в музей Албертини до 4 Септември. С полети от София за само 20 евро в едната посока, посещението на града си струва дори само за няколко дни. 

 

Посещение на Прага през това лято си заслужава, не само заради студената бира, която може да представим като тяхното национално изкуство. Феновете на Салвадор Дали могат да се насладят на изложбата "Енигма или мистерия", която представя сюрреалиста не само като художник, но най-вече като скулптор. В Nove Mesto посетителите могат да видят една от най-големите частни колекции от бронзови скулптури, графики, колекция от стъкло Daum и много други творби. По време на цялото посещение на изложбата, ще бъде съпътствани от мистериозна атмосфера, която засилва възприятието на изкуството. Ако тази мистерия не ви е достатъчна, винаги може да посетите музея на Кафка, където ви препоръчваме да се скриете от жегата, в случай, че ви се падне такова. Директни полети от София до Прага може да закупите на цени от 30 евро в едната посока. 


.

 

Плаж, море и още нещо 


Ако все пак решите, че дългите разходки в градска среда не са за вас, поне през лятото, то тогава ще се зарадвате да знаете, че от летище София има и директни полети до топ летни дестинации като Анталия, Аликанте, Миконос и други.  

 

Ограниченията за пътуване, породени от пандемичната обстановка,  отпаднаха почти в цял свят, така че вече може да си позволите и по-далечни пътувания, без да се притеснявате, че плановете ви може да бъдат провалени.  

 

Евтини билети до Пунта Кана, Канкун и доста нашумелия Занзибар, може да намерите на https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/znz/zanzibar.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4564 |09.03.2022 Къде да предадете колата си за скрап в България . 0| 5135 |05.03.2022 До къде ще стигне Етериум – втората по важност криптовалута? . 4| 8352 |13.01.2022 Борислав Гуцанов: Да стане ясно къде се разхождат едни 2 млрд. лв. за БДЖ и НКЖИ . 0| 3766 |16.06.2021 Петър Витанов: Европейските и българските граждани ще знаят къде отиват парите от пътни такси, които плащат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads