Реклама / Ads
0| 3883 |12.07.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как се влиза в имението на кралското семейство в Швеция?

.
Швеция е изключително богата страна с висок стандарт на живот. Разказвала съм ви доста за тази любопитна държава и красивия Стокхолм. В старата част на града се намира и кралският дворец. Състои се от 1400 стаи. Този дворец обаче се използва за представителни цели. Има и апартаменти, които са предвидени за близки хора на кралското семейство и гости.
 

Кралското семейство не живее тук, а на брега на езерото Меларен, сред тишина и зеленина. Дворецът е много красив и го сравняват с Версай заради симетрията в градините и бронзовите статуи. Лесно ли е да се влезе там? Въпреки че Швеция е една от най-богатите държави, политиците, известните хора и кралското семейство не са недостъпни, както сме свикнали да мислим. Дворецът е отворен за посещение, дори и монарсите да са си вкъщи.



.

През годините дворецът се е променял. Кралските особи, живели тук, оставят своя отпечатък върху интериора – повлиян от промените в стила и модните тенденции на времето. Дворецът и днес смайва със своята колекция от пищни мебели и произведения на изкуството от ХVІІ до ХІХ в., позлатени тавани и великолепни полилеи. Включен е в списъка на ЮНЕСКО през 1991 година, най-вече заради театъра и т.нар Китайски павилион, които са част от имението.


.

Някога на това място е имало по-стар дворец, но изгаря при пожар през 16 век. Нова резиденция Дротингхолм е дадена като сватбен подарък на принцеса Ловиса Улрика при брака й с шведския престолонаследник Адолф Фредрик. По нейно време замъкът се превръща в златен век на изкуствата. Променя някои от интериорите в стил Рококо от  Франция. Тя преустрова двореца, като обособява невероятната библиотека с много ценни книги. Ловиса Улрика е и главната причина днес кралският дворец да има един от най-величествените театри.

 

Разгледайте двореца с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни.

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4179 |09.07.2024 Средният осигурителен доход расте . 0| 2670 |08.07.2024 Страната ни е с една от най-дългите работни седмици в ЕС - 39 часа . 2| 3306 |06.07.2024 Инфлацията в Европа намалява, у нас е 2,7 процента през май . 1| 4691 |05.07.2024 Разглобяемите къщи на Алберобело или как се укриват данъци?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads