Реклама / Ads
9| 5576 |19.08.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Магистър по комуникации оглави Фонд Земеделие

.
Изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" стана 28-годишната Калина Илиева, която спечели обявения конкурс в Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
 

Това бе решено от Управителния съвет на ДФ "Земеделие" вчера, след приключването на събеседването с кандидатите за поста, подали документи по процедурата, стартирана през миналата седмица.

След подбора на кандидатите, изборът бе съгласуван и одобрен от министър-председателя Бойко Борисов, каквото е изискването на Закона за подпомагане на земеделските производители, на който се базира дейността на ДФ "Земеделие".

Новите заместник-изпълнителни директори на Фонда са Светослав Симеонов и д-р Драгомир Господинов.

Управителният съвет възложи на новия директор да подготви промени в Устройствения правилник на фонда, така че да бъде оптимизирана структурата на ведомството и броят на заместник-изпълнителните директори да бъде намален.

Калина Иванова Илиева е завършила Университета за техника и икономика в Берлин, Германия. До 2007 г. е участвала в множество проекти, включително и ръководител на проект “Световната икономическа интеграция и бедността- Анализ и иновативни социални продукти” към Deutsche Bank Research.

След завръщането си в България, от януари 2008 г. работи в ДФЗ-Агенция САПАРД. През юли 2008 г. е поканена да участва в екипа, разработил Плана за действие по САПАРД, с чието изпълнение програмата беше удължена от Европейската комисия с една година.

До момента Калина Илиева е била представител на ДФ “Земеделие” в “Специализираното звено на ВКП за борба с измами при усвояването на средства от европейските фондове”, както и ръководител на работна група за комуникация с Европейската комисия и ОЛАФ.

За особени заслуги като организатор и координитор е получила множество референции от различни правоохранителни органи, включително и от Генералния директор на ОЛАФ Франц Херман Брюнер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5036 |19.08.2009 Ройтерс: С пари на ЕС стопираме безработицата . 1| 4880 |19.08.2009 Събират над 1 млрд лв. от приватизационни задължения . 10| 5714 |18.08.2009 Борисов: Полицаите сами да си заработят по-високи заплати . 0| 4903 |18.08.2009 Дупката в бюджета на НОИ не е опасна за пенсиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads