Реклама / Ads
3| 5214 |23.01.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Нужна е дългосрочна стратегия за развитие на България

.
проф.Илиян Михов
Най-важната стъпка за това България да върви напред е създаването на дългосрочна стратегия за развитие на страната ни, както и мерки за справяне с кризата, и мерки за съживяване на икономиката у нас, зави по Дарик радио проф. Илиян Михов.
 

Относно заемането на поста вицепремиер без пртфейл, Илиян Михов коментира, че Бойко Борисов е човекът, който ще реши кога точно да го заеме.

“Нужeн ми е около месец и половина, за да си приключа нещата в Сингапур, но през това време ще се занимавам със ситуацията в България, ще чета, ще анализирам”, заяви бъдещият трети вицепремиер в кабинета - Илиян Михов.

Илиян Михов отрече да е имал покана за поста вицепремиер през 2001-ва година от тогавашния премиер.

Като най-важна стъпка за това България да върви напред, Илиян Михов определи създаването на дългосрочна стратегия за развитие на страната ни, както и въвеждане на спешни мерки за справяне с кризата, и мерки за съживяване на икономиката ни.

“По-важното е да се мисли за следващите 10-15 години, да има стратегия за развитие в по-дълъг срок. Няма никакъв проблем у нас да има високи технологии след 20 години, но за България е по-важно, за да стане богата, да има по-висока производителност, което пък означава че организацията на производството да се подобри значително”, добави още Илиян Михов.

Относно усвояването на парите от Евровфондовоте, трябва да се знае, че има изисквания, които България трябва да изпълни, за да се получат тези пари, категоричен е Михов.

Политиката по въвеждането на еврото в България трябва да следва очертаните стъпки, но не бива да се прибързва, предупреждава Илиян Михов. “Бюджетният дефицит трябва да се обсъжда много внимателно”, убеден е експертът. "Влизането в чакалните на еврото, не означава, че бюджетният дефицит трябва да бъде до 3%. Ако кризата се задълбочи, тогава еврото може да дойде много по-късно у нас. Но ако България бъде изведена от кризата до края на годината – до 2-3 години България може да влезе в Еврозоната.”, убеден е експертът-икономист Илиян Михов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5070 |21.01.2010 Стратегията за Дунавския регион на дневен ред в ЕС . 1| 5331 |06.01.2010 10 фирми готови с национална стратегия в жп.транспорта . 1| 5566 |17.12.2009 МРРБ рапортува за резултатите от ОП "Регионална развитие" . 3| 5425 |14.12.2009 Общинари пишат нова стратегия за туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads