Реклама / Ads
0| 10770 |03.04.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Обзор иска Спешен център и облекчаване на визовия режим

.
Обзор Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Жителите на Обзор поискаха от несебърския кмет Николай Димитров в морския град да бъде открит Спешен център. Това стана по време на общоградска среща, на която беше обсъдена подготовката за летния сезон.
 
Относно изграждането на филиал за спешна медицинска помощ в града, зам.кметът по „Здравеопазване и социални дейности” - Красимира Тодорова, поясни че такъв ще бъде открит, но изцяло на издръжката и със средствата на община Несебър. Въпреки, че това е държавно учреждение, постъпилите искания към държавата за сега остават без отговор, а Обзор спешно се нуждае от спешен център.

Поради тази причина общината поема неговото изграждане и стопанисване. obzor.jpgЩе бъде ремонтирана и сградата на поликлинаката, а лекарските кабинети ще бъдат обявени на конкурс с преференциални цени, за да може в града да дойдат повече добри специалисти. Относно инфраструктурата на града, кметът Димитров потвърди започването на ремонтни дейности на ул.”Черноморска”. Тя ще бъде изцяло ремонтирана, като това ще стане през есента, след туристическия сезон.

Субсидиите за пълното обновяване на тази отсечка са отпуснати по програма ПУДООС от МРРБ и са в размер на 2 300 000 лв. Другите два много сериозни въпроса, които бяха разискани на събранието, бяха свързани с отдаването на плажовете на концесия и облекчаването на визовия режим. Това са две много наболели теми за всички черноморски общини, тъй като неразрешаването им води до намаляване притока на туристи.

И по двете, са изпращани писма и становища до държавата, които и до сега остават без конкретен отговор. На последната среща на Асоциацията на Българските Черноморски Общини /АБЧО/, беше взето официално становище, в което кметовете искат да отпаднат визите за деца до 18 годишна възраст от Русия, а останалите гости на държавата да имат възможността да получават виза непосредствено преди самото им влизане в България и това да става на всяко КПП. Становището беше изпратено в писмен виддо всички компетентни държавни органи.



В края на събранието г-н Николай Димитров напомни, че ще продължават неговите изнесени приемни дне в гр. Обзор и всеки който желае може лично да зададе своите въпроси. В заключение той благодари на гражданите за вниманието, за изразената гражданска позиция и за зададените въпроси, като добави, че той и целият му екип ще продължават да работят по главната идия: По-добра община, по-добър живот. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7195 |02.12.2008 Пловдив с потенциал да стане световен туристически център . 0| 5346 |19.11.2008 Руски туроператори на бойкот срещу българския визов център . 3| 6068 |03.11.2008 Български визов център откриха в Москва . 6| 8394 |20.10.2008 Идея Билдингс представи нов проект за жилищен център в Овча Купел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads