Реклама / Ads
0| 6312 |09.05.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Около 1000 фирми участват на пловдивския панаир

.
Тази година за първи път ще има изложение на яхти, лодки и екипировка за водни спортове. В него се очаква да се представят 59 фирми от 14 страни. Панаирът като цяло очаква над 70 000 гости.
 

28-то издание на международния панаир в Пловдив ще бъде открито в понеделник от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, съобщи главният директор на изложението Иван Соколов. 
Панаирът очаква над 70 000 гости.

Управата на панаира не предвижда промяна в цените за изложители. В момента наемът на квадратен метър е 85 евро.  Най-мащабната фирма, която заема една четвърт от наетата площ е хранителната компания ФУДТЕХ. В 11  палати и откритите площи около тях ще бъдат демонстрирани нови продукти и услуги в областта на модата, храненето, козметиката и парфюмерията, бижутерията, обзавеждането и битовата техника,  строителството, оборудване за хотели, ресторанти и магазини, енергоспестяващи уреди. Наред със стоките, ще бъдат изложени модерни машини и технологии за тяхното производство.

Палата 4 на панаирния комплекс е обособена като търговска зона.

В палата 6 ще бъде експонирано и Панагюрското златно съкровище, което е част от експозицията на Археологическия музей в Пловдив. Уникалната находка ще бъде показана и в павилиона на България на Световното изложение ЕКСПО 2008 в Сарагоса, Испания, от 14.06 до 14.09. 2008 г.

 В рамките на ПРОЛЕТ 2008 са организирани 6 международни изложби -  Фудтех, Мебелтех, Тексмод, Домтех, Козметика, Ювелир експо, 2 специализирани - Boats & Sports Expo и  Изложба на общините в България, Салон за изкуства „Импресия”, Специализиран салон за хотелско и ресторантско оборудване ХоРеКа, Зона за бизнес консултации БИЗНЕС КОНСУЛТИНГ. В програмата са предвидени и повече атракции за посетителите.  

plovdiv07.jpg
 снимки Вяра Йовева

Новостите на тазгодишния Пролетен панаир са изложбата за яхти, лодки, водни спортове и екипировка Boats & Sports Expo, зоната БИЗНЕС КОНСУЛТИНГ, където ще се представят компании, предлагащи експертна помощ на бизнеса, салонът за изкуства „Импресия”, който продължава традициите на Международния панаир на изкуствата, Националният кулинарен конкурс и Националното състезание по корабомоделизъм и корабомоделни спортове. За първи път в Изложбата на общините ще участва кметство от Испания - Алкала де Хенарес, наред с традиционното присъствие на гръцките области Еврос, Родопи и Ксанти.

Нови държави участници в Пролетния панаир са Норвегия, Сан Марино, Сингапур, Украйна. Най-много са фирмите от Италия, Полша,  Германия, Турция,  Гърция, Испания. Най-големи експозиционни площи са ангажирали компании от Турция, Полша, Гърция, Индонезия. С официални участия  ще се представят  Индонезия, Полша, Турция. Колективни участия ще имат фирми от  Полша, Унгария и България.

Най-силно представени браншове са: хранителни стоки и технологии (изложба ФУДТЕХ), мебели и строителни материали (изложба МЕБЕЛТЕХ), текстил, облекло, машини и технологии (изложба ТЕКСМОД), битова техника и домакинство (изложба ДОМТЕХ ).

Отбелязваме значителен ръст в използването на услугите, които предлагаме на изложители и посетители, заяви главният директор на панаира Иван Соколов.  Тенденцията е услугите, предоставяни от Международен панаир Пловдив, да стават все по-разнообразни и да се диференцират според изискванията на потребителите.

Плевенската фирма „Манева – Томик и сие”, която произвежда дамска конфекция,  получава като награда безплатен щанд. Тя е призьор в конкурса на социалното министерство и панаира за фирма участник с най-голям персонал. Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9150 |25.04.2008 22 български изби участват в изложението "Винотур" във Варна . 7| 10948 |18.04.2008 Фирми пропищяха от синдик, който разпродавал предприятия за скрап . 1| 4914 |10.04.2008 45,91% от българските фирми „кихат кинти” за подкупи на официални лица . 0| 5924 |01.04.2008 Георги Гергов продава акциите си в Пловдивския панаир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads