Реклама / Ads
4| 6095 |15.05.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Онлайн калкулатор на БСП доказва, че мнозинството българи печелят от прогресивния данък

.
БСП изработи онлайн калкулатор, с който всеки може да изчисли колко ще спести и колко ще плати при прогресивния данък спрямо това, което е внасял в хазната при сегашното облагане.
 
Левицата предлага да бъде въведена по-справедлива прогресивна скала за облагане доходите на гражданите. За мнозинството от тях ефектът ще е позитивен и ще остави повече средства на тяхно разположение в момент на криза. Всички с доходи до две средни раб. заплати – над 1 500 лв. месечно – ще плащат по-нисък данък доход.

Калкулаторът ще бъде представен от 11:30 часа в петък, 15 май, в зала „Огледална“ на Народното събрание. С негова помощ всеки български гражданин може да разбере – с няколко кликвания, за няколко секунди, ясно, просто и с числа – как лявата политика ще се отрази на неговите данъци. Ще го откриете на www.bsplb.com. На този адрес ще можете да изчислите разликата на месечна и годишна основа, както и да се запознаете със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за доходите на физическите лица, внесен от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Онези данъкоплатци, част от малцинството, което ще плаща повече, трябва да знаят, че прогресивното данъчно облагане има не само социален, но и благоприятен икономически ефект. По-големият разполагаем доход за огромната част от домакинствата означава ръст на потреблението и търговските обороти.

Сред печелившите определено ще бъде и българската държава. Допълнителните приходи, които ще постъпят в държавния бюджет ще помогнат да не прехвърляме с такава спешност нашите сметки на бъдещите поколения с рекордни, милиардни заеми, от които България няма нужда.

Прогресивното облагане е прогресивно в пряк и в преносен смисъл – не само заради характера на скалата, която въвежда, а и защото няма развита държава по света, която да не го прилага. Освен това през годините стана ясно, че плоският данък не донесе на България нито рекордни инвестиции, нито икономически бум, а просто задълбочи неравенството между бедни и богати, като натовари първите с относително по-голямо бреме за издръжка на държавата… Време е за справедливост!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5463 |05.02.2015 Вирус краде информация при онлайн банкиране . 2| 5904 |30.03.2011 Търговци цакат кризата с невиждани онлайн намаления . 1| 5999 |02.11.2010 Проверяваме сметките за ток онлайн . 2| 5991 |15.01.2008 Интернет сайт предлага "гражданска" от девет компании онлайн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads