Реклама / Ads
0| 6708 |26.07.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пламен Юруков беше гост-лектор на международна конференция за млади лидери

.
Пламен Юруков, председател на ВОТ-консерватори, беше гост-лектор на международна конференция за млади лидери SOFIMUN.
 

 

Той обсъди с бъдещите лидери темата: "Eмиграцията като икономически инструмент за подобряване на финансовата стабилност и многообразие". В рамките на 30 мин Пламен Юруков успя да прикове вниманието на бъдещите дипломати, като им представи различни гледни точки по отношение на eмиграцията. Младежите го засипаха с въпроси на икономическа и политическа тематика.

 

Интересът към темата, който събуди лекторът, беше изключително голям, тъй като делегатите пресрочиха определеното време с  половин час. На събитието присъстваха и много външни гости, които с любопитво слушаха лекцията, проведена на английски език.

 

Конференция Модел Обединени нации (МОН) е най-разпространената академична международна проява в света за млади лидери, която се радва на широка обществена и международна подкрепа под егидата на ООН, ЕС и други международни организации.

 

Нейната същина е симулация на работата на органите на ООН, ЕС и други международни организации в реална среда и максимално близо до истинската им работа. Конференциите „Модел ООН” по целия свят традиционно са и срещи на млади дипломати, които се обучават и подготвят за бъдещата си роля в световните международни отношения.

Участие в подобен род конференции взимат най-перспективните и активни млади специалисти, подбрани чрез специална селекция на регионално и международно ниво.

 

В цял свят ежегодно се организират повече от 150 модели ООН в почти всички столици и по-големи градове на Европа, Азия, Южна и Северна Америка. От 2008 г. България вече е част от тази световна академична инициатива като стана организатор и домакин на своя собствена международна конференция „Модел ООН” - Sofia International Model United Nations (SOFIMUN). От 2009 г. българската конференция е определена за една от 5-те най-добри конференции в света, а за 2010 г. е обявена за най-успешната конференция в целия свят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9514 |26.07.2012 Стажанти на VIVACOM облагородиха района около Симеоновските езера . 11| 7434 |25.07.2012 Жега с цените . 22| 6543 |24.07.2012 Плевнелиев: Селското стопанство е със стратегическо значение за България . 7| 8110 |24.07.2012 Пестицидни домати заливат пазара ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads