Реклама / Ads
57| 5807 |08.12.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Плевнелиев: Южната дъга се наводни заради безразборно изхвърляне на отпадъци

.
Р. Плевнелиев
В момента, ако някой се разболее в Сандански, за да стигне до София, трябва да мине през Македония, каза министърът, който винаги се учудвал на българите заради негативната им нагласа и неспазването на правилата.
 

Предстои възстановяване на международния път Е-79, след като намерим злополучния камион в Струма, обяви по БНТ министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Държавата няма да изостави тези неща, дори и в най-тежката криза. В момента, ако някой се разболее в Сандански, за да стигне до София, трябва да мине през Македония. Затова са пуснати допълнителни влакове, осведоми министърът.

АМ "Струма" е приоритетна; ще стартираме Лот1, но не можехме да докажем на ЕК какви ще са разходите; затова е избран нов подход за тежките участъци. Лот 1 и 4 били в графика, другите два лота щели да се ускорят. Първите два стартират в средата на 2011, другите по-рано от 2014 г.

Минах през Южната дъга на Околовръстното, каза министърът. В дупките намерихме гуми - 9 броя, баластри, пясък. Щом си хвърляме строителните отпадъци безразборно, нямаме право да се опракваме, че пътят ни е наводнен, но и нямаме право да отричаме добре свършената работа, каза министърът и похвали работата на Главбулгарстрой. Факт било, че деретата в подножието на планината били пълни с пръст от строежите. Покривите на къщите били най-големият ускорител на водите и когато нямало канализация, ставало море. Софийска вода трябва да си поддържа шахтите в изправност.

Винаги се учудвам на българите и на негативната им нагласа. Най-големият бенефециент Пътната агенция строи 3 магистрали и няма защо да се закрива. Плевнелиев каза, че не може медиите да пишат за "неназован източник" от Брюксел, който искал да закрива Пътната агенция, защото в Брюксел всички източници били назовани.

Съдебната система на България ли произвежда геноцид, попита Плевнелиев по повод недоволството на Н. и Е. Баневи от работата на ДНСК, които събарят незаконното им строителство на Русалка. Щом има незаконни постройки, те ще бъдат премахнати, категоричен беше той и призова правилата да се спазват, вкл. и при пресичане на червен светофар. Затова той призова, който е строил незаконно, да си го разруши сам.

Накрая Плевнелиев обеща, че пътищата ще бъдат изчистени при първия сериозен сняг.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5074 |02.12.2010 Р. Плевнелиев: В параграф 22 сме с дупките . 0| 6956 |01.12.2010 Плевнелиев: Строим "Марица" с 9 млн.лв. по-малко . 2| 5052 |07.10.2010 Плевнелиев: Липсата на магистрали съсипва пътищата у нас . 14| 5981 |27.08.2010 Р. Плевнелиев: До 2020 - 7 магистрали!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads