Реклама / Ads
0| 5878 |09.11.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Представяме България на туристическа борса в Лондон

.
За 29-ти пореден път България ще вземе участие в международната туристическа борса World Travel Market (WTM) в Лондон. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).
 

Престижното изложение, което започва днес в изложбен център ExCel и ще продължи до 12 ноември, е посветено на устойчивия туризъм във време на предизвикателства, което е и мото на борсата.

На българския щанд, разположен в сектор Европа и Средиземноморие, ще се представят 20 съизложители, които ще  презентират специализирани форми на туризъм – културно-познавателен, спортен и приключенски туризъм.

Концепцията и дизайна на българския щанд са съобразени с темата на изложението, като акцентират върху особеностите на различните туристически региони - Софийски регион, Черноморие, Рило-Пирински регион, Тракия и Старите български столици, и специализирани продукти, които предлагат те, свързани с културно-познавателния, балнео и спа туризъм.

Анимационната програма на българския щанд включва представяне на занаяти и изпълнения на пиано на етноджаз. Съчетанието на традиционен фолклор с модерна музика и представянето на тази хармония представлява важно послание за дестинация България – комбинация от древно културно наследство, запазена природа и модерни курорти. За гостите на българския щанд е предвиден голф тренажор, който е акцент в представянето на спортния туризъм, както и винен бар със селекция от качествени български вина.

В рамките на борсата заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще се срещне с Ники Уайт, Генерален директор на Федерацията на туроператорите, министри по туризма, потенциални инвеститори и туроператори. В програмата му е предвидено и участие в конференцията „Ден на отговорен туризъм”.

World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по престиж туристическо изложение в света след ITB – Берлин. През 2008 г. на WTM са участвали 5 631 изложители от над 200 страни и региони, посетителите са били 50 247 представители на туристическия бизнес от цял свят.Това е 30-то юбилейно издание на борсата.

За първи път на това изложение проектът за българския щанд ще бъде изпълнен след конкурс за избор на фирма – строител. Избраната компания „Стройтек” ЕООД ще подготви националните щандове на България на най-големите международни туристически изложения WTM 09 – Лондон и ITB 2010 – Берлин, MITT 2010 – Москва, Intourmarket 2010 - Москва, UITT 2010 - Киев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4875 |02.11.2009 ЕБВР: България има добър потенциал за икономически растеж . 2| 4989 |26.10.2009 5,584 млн. лв. глоба за „Райфайзенбанк България” . 1| 4835 |22.10.2009 България получи финансова подкрепа от ЕС . 0| 5654 |20.10.2009 EК: България изостава в усвояване на еврофондовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads