Реклама / Ads
0| 5967 |13.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Преглед на новините за имоти

.
Цените по морето остават без промяна, но под натиск, Обмислят изграждането на нов спортен комплекс в Несебър, Изоставен строеж в Каварна става бизнес и търговски център за 8 млн. лв., Фирма вдига 5 комплекса в Разложко, това пишат медиите за имоти.
 
Цените по морето остават без промяна, но под натиск, съобщава сайтът Imoti.

Цените на апартаментите в комплексите около Бургас остават непроменени от лятото на миналата година, твърдят агенции за недвижимости от региона. Даже може да се говори и за известно понижение, ако се погледнат някои от предлаганите и непродадени през миналата година обекти. В момента над 100 са предложенията за продажба на по-големи апартаменти в само три от комплексите по Черноморието – Елените, Дюни и Слънчев бряг. Това в повечето случаи са тристайни и многостайни апартаменти, като повече от 70% от тях са вече в завършени и предадени за експлоатация сгради. Малко по-скъпи са апартаментите в новопостроените или довършващи се комплекси, където цени от 1000 евро на квадрат обаче са таван на продавачите. Да не се забравя и това, че тези жилища се предлагат обзаведени на 80% от необходимото, коментират брокери.
Друго нещо, което е много интересно като тенденция е липсата на нови оферти, постъпили в агенциите през последните двайсетина дни. Най-новата оферта например в две от най-големите агенции, занимаващи се с този сегмент на пазара е от началото на април. Това означава, че всички предложения за големи апартаменти в комплексите се въртят отдавна на пазара и не са стигнали до продажба. Което пък е сигурен белег, че ако някой собственик или строител бърза с продажбата, той вече е готов да преосмисли искането си и да коментира посочената цена. Засега обаче е трудон да се каже какъв ще е интересът към тези и подобни имоти през настоящия сезон.
Подобна картина се наблюдава и в сегмента на къщите или вилите в посочените три комплекса. Цените и тук са средно около 800 евро на квадрат, но за разлика от апартаментите предлагането не е така голямо. За сметка на това обаче повечето от новопостроените са доста големи и могат да се ползват дори като частни пансиони или хотели. Едно подобно предложение се върти в агенциите за имоти от края на март тази година. Става дума за къща в луксозната вилна зона на Слънчев бряг Зора. Сградата е на три етажа с квадратура на застроената площ 360 метра и двор 780квадратни метра. На първи етаж които е на две нива са разположени хол и трапезария. На втори има етаж две спални, две бани и трети етаж спалня с баня. Както се полага от балконите се открива невероятна гледка към Несебър. Обзаведена. И за всичко това – 960 евро на квадрат. При малко отдалечаване от комплекса цените падат драстично – на 20 км от Слънчев бряг може да се купи къща 47 хиляди евро и квадратура 110 метра, заедно с двор от 400 квадрата плюс басейн и барбекю.

Обмислят изграждането на нов спортен комплекс в Несебър, съобщават от Journey.

Община Несебър ще има нов спортен комплекс, който ще носи името на известната състезателка по художествена гимнастика Жулиета Шишманова. Предвижда се комплексът да бъде разположен на терен от 17 декара в новата част на Несебър и да има многофункционална закрита спортна зала с около 2000 - 3000 седящи места за зрители.

Изоставен строеж в Каварна става бизнес и търговски център за 8 млн. лв., четем в "Инвестор".

В централната част на Каварна започна изграждането на административно-търговска сграда, която ще носи името „Каварна Сити Център”, съобщиха от пресцентъра на общината. Стартът на проекта бе поставен в събота от управителя на компанията инвеститор „Планекс Холдинг” Пламен Андреев, управителя на строителната фирма „Планекс” ООД Христо Димитров и кмета на Каварна Цонко Цонев.
В реализацията на „Каварна Сити Център” ще бъдат вложени около 8 млн. лв. Сградата ще бъде с разгъната застроена площ 12 700 кв. м. Срокът за строителство е 18 месеца. В центъра ще има паркинги и подземен гараж, супермаркет, магазини, ателиета за услуги, ресторанти, нощен клуб, фото студио, аптека, банкови и други офиси.
След реализацията на проекта ще се разкрият около 200 нови работни места. Ще бъдат осигурени 110 паркоместа в централната част на града.

Фирма вдига 5 комплекса в Разложко, пише в. Пари.

Компанията за имоти и инвестиции Макантъни риълти интернешънъл подготвя петия си проект край голф игрището в Разлог. Там тя изгражда 4 комплекса - Aspen Golf, Aspen Suites, Aspen Heights и Aspen Valley. Последният и най-голям е Silver Mountain Resort, който включва над 866 жилища. Комплексът заема терен от 30 дка и е с обща застроена площ от над 43 000 кв. м. Състои се от 33 жилищни секции, 4-звезден хотел, SPA център, конферентен блок, заведения, детска градина, медицински център, магазини. Петте комплекса заемат общо 100 дка площ, разположени в отделни имоти около игрището. Апартаментите надхвърлят 2100. Повечето от комплексите вече са изцяло продадени при цена около 1000 EUR/кв. м. Фирмата планира строителство на още няколко обекта в Разложко, като инвестиционният й портфейл е за около 200 млн. EUR. Ирландското дружество е основано от Darragh MacAnthony в Дъблин преди шест години. Днес има 33 офиса в 11 държави

България е на първите места по привлекателност на инвестициите в имоти, съобщава в. Дневник.

България остава на първите места по привлекателност и възвръщаемост на инвестициите в недвижимо имущество. Според проучване на британската консултантска компания Асец страната ни е на трето място по този показател.
Първите две места са за Полша и Великобритания, а след България са съответно Франция и Турция. Печалбата от инвестициите е 165% за Полша, 63% за Великобритания и 54% и за България, уточнява "Сънди таймс".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2270 |26.04.2024 Анталия - за почивка или екскурзия? . 0| 2142 |29.04.2024 Бърз онлайн кредит с лошо ЦКР . 0| 3039 |26.04.2024 5 практични съвета за организиране на малка баня . 1| 2843 |24.04.2024 Агенцията по храните с масови проверки в Билла, Лидл, Кауфланд и пазарите за козунаци, яйца и агнешко за Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads