Реклама / Ads
63| 7070 |29.02.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

При Станишев взимаха бонуси и си пазеха постовете, а при ГЕРБ уволняват

.
Мирослав Найденов
Скандалът с раздадените бонуси във ведомства и министерства има преди всичко морална стойност и най-големият проблем е, че го поставят хората от БСП и ДПС, за които вече се видя, че само за последната година от управлението са взели над 1 милиард бонуси. Това обяви по БНТ земеделският министър Мирослав Найденов.
 

  

Той гарантира, че в неговото министерство нито той, нито някой от политическия му кабинет е получил и стотинка.

 

Предполагам, че такава е ситуацията и при другите колеги. Няма как да си раздаваме бонуси сами, защото ако някой трябва да ги дава, то това е премиерът, заяви Найденов. 

 

Той обясни, че е давал допълнителни възнаграждения само при извънреден труд и тежки условия. Така например раздал по една заплата след наводненията на ветеринарните лекари, които трябвало бързо да установят състоянието на животните. Според Найденов обаче най-важното, което обществото трябва да разбере е, че при управлението на Станишев са си раздавали бонуси и са оставали на началническите места, докато при ГЕРБ всеки нарушил правилата се е разделил с поста си. Така стана с шефовете на Агенцията по вписванията и на НЗОК. Нека обществото да прецени кой действа морално и кой не, каза още министър Найденов.

 

Той коментира и друга скандална тема, поставена от БСП – спекулативното нарастване на цените на дървения материал.  Найденов за пореден път обясни, че това в никакъв случай не може да е следствие на решението на министерството голяма част от дървесината да се продава на стоковата борса.

 

Това е откритият, прозрачен, пазарен начин да се търгува с дървесина. Там всичко е публично и за корупция не може да става дума. Поисках комисията, която контролира стоковата борса да извърши проверка и тя установи, че няма нарушения. Така  даваме възможност на всички фирми и на малките да имат равен достъп до търговията с дървесина. БСП лъжат, че на борсата се търгуват дърва за огрев. Там се предлага само дървесина за промишлена преработка, категоричен бе министърът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6524 |30.01.2012 Дянков раздал 233 000 лева бонуси . 19| 8473 |28.05.2011 Р. Плевнелиев: Очаквам Станишев да ми се извини след резултатите за магистрала Тракия . 5| 6071 |30.03.2011 Великденски бонуси по джоба само на 44% от работодателите . 13| 5563 |17.03.2011 Станишев и Борисов на едно мнениe за „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads