Реклама / Ads
3| 6843 |05.07.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Разпродават на безценица имоти от "Врана"

.
Сакскобургготски и сестра му съдят държавата, за да си върнат земи от Врана
Причината е дълг от 46 000 лв. Съдия-изпълнител описва и продава на поразия апетитни сгради на държавното дружество "Врана" ЕАД.
 

Това е установила проверка на "24 часа" по сигнал на служители във фирмата, пише вестникът. Фирмата, която е на министерството на земеделието, се разпорежда с бившето стопанство на УБО. По време на комунизма службата поема имота на царското семейство. 

Огромен парцел в рамките на държавното стопанство с масивни сгради вече не са държавни и преди изборите през май минават в частното дружество "А енд Джи".
 

Сумата, която е платена, е 120 хил. лв. Продадени са и оранжериите, които са оценени на 20 500 лв., като само застроената площ е 12 хил. кв. м. Причината е, че фирмата "Врана" ЕАД, собственост на министерството на земеделието, има стар дълг към "Елкан ЕООД" от 46 хил. лв., която е ползвала съораженията под наем през 2004 г.
Доскоро в оранжериите на УБО в рамките на стопанство "Врана" се отглеждаха екологично чисти плодове и зеленчуци за елита. "Елкан" ЕООД е собственост на бизнесмена Добромир Колев. Случайно или не, племенникът му Преслав, с когото заедно развиват бизнес, бил в интимни връзки с изпълнителния директор на "Врана" ЕАД Красимира Савова. 


"Врана" ЕАД стопанисва и 1500 дка земя, които са предмет на дело, по което Симеон Сакскобургготски и сестра му съдят държавата, за да си ги върнат

Това е последното от серията дела, които царят води за наследството си.

В същото време държавната фирма дава спорните земи под наем на фирма "Бъфало" ЕООД на бизнесмена Александър Китев, от когото купуват силаж за животните в стопанството. Според сигнала до "24 часа" това дружество е било длъжник на "Врана" ЕАД за над 35 хил. лв., а договорите за обработка на земята и изкупуване на продукцията били, за да се стопи дългът. Министерството на земеделието не се ангажира да отговори на въпросите ни, свързани със състоянието на стопанството на бившето УБО, и прехвърля отговорността на изпълнителната директорка Красимира Савова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6036 |29.06.2013 Домати на безценица затвориха Е-79 . 9| 5712 |30.04.2013 Станишев: Против сме приватизацията на ВМЗ на тъмно, на бързо и на безценица . 1| 7467 |24.04.2013 Агенцията по вписванията отчита ръст от над 23% на сделките с имоти . 13| 7149 |21.08.2012 Една трета от руските държавници си почиват в лични имоти в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads