Реклама / Ads
0| 5131 |22.02.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Рекорден брой участници на международната туристическа борса в София

.
СПА, еко и селският туризъм ще са във фокуса на туристическата индустрия тази година, като разбира се и морския няма да остане на заден план. Това обясниха от бранша при откриването на международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо 2007 днес в НДК.
 
СПА, еко и селският туризъм ще са във фокуса на туристическата индустрия тази година, като разбира се и морския няма да остане на заден план. Това обясниха от бранша при откриването на международната туристическа борса Ваканция и СПА Експо 2007 днес в НДК.
Броят на участниците тази година е рекорден. Представят се над 300 туроператорски фирми, водещи браншови организации и сдружения, десетки туристически комплекси и хотели, местни съвети и сдружения по туризъм, информационни центрове от цялата страна, български и чуждестранни фирми от туристическата индустрия, специализирани учебни заведения и др. Отново участие взимат и СПА центрове и балнеоложки курорти и хотели, фирми за фитнес оборудване. Организатор на тази проява в областта на туризма, която се провежда за 24 –ти път в България е Прим Експо.
Активно участие взимат и 18 страни от Европа, и специално от Балканския регион. Сред изложителите са представители на Гърция, Турция, Испания, Италия, Австрия, Македония, Великобритания, Кипър, Хърватска, Египет, Тунис, Тайланд, Сърбия, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина, Украйна, Румъния и др.
В рамките на трите дни са включени дискусии и кръгли маси по най-актуалните теми в туризма, презентации на фирми и организации, представяне на хотелски вериги, каталози и програми, семинари за туристически агенти, регионални участия, изложби, фолклорни програми и др. Ще се обсъдят теми свързани с проблемите на европейските стандарти в туризма, ДДС, НАССР, он-лайн резервациите, културното наследство, висшето образование в туризма, опазването на околната среда, дистанционната система за презентации, денталния туризъм и др. За участие в тях са поканени десетки представители на държавния и неправителствения сектор, мениджъри, собственици и експерти в туризма, представители на общините, съветите по туризъм и др.
Ще има и наградени за атрактивно представяне в борсата на български и чуждестранен изложител, за най-актуална дискусия по проблемите на българския туризъм и за най-добър студент по туризъм.
Специална награда в тазгодишното издание ще връчи и Dentaprime – първата швейцарска клиника, която развива дентален туризъм у нас от 2006 г. В рамките на борсата ще се връчат и наградите „Златен приз” за 2006 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5644 |29.05.2007 Рим регистрира увеличение в търговията си със София и Букурещ . 0| 5444 |23.04.2007 В София е най-скъпо, а в Плевен - най-евтино . 0| 12897 |27.04.2007 "Суиспорт България" е втората фирма, която ще доставя наземни услуги на летище София . 0| 5374 |04.05.2007 Жилищата в София поскъпват, а в морските градове цените се запазват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads