Реклама / Ads
0| 12763 |31.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Швейцария - меката на обучението по туризъм

.
Докато у нас постоянно тръбим, че образованието ни по туризъм куца, университетите в Европа сериозно са се насочили към тази област и примамват кандидат-студенти с привлекателни оферти и стипендии.
 
Даниела Георгиева

Всяка година хиляди младежи се изправят пред дилемата къде и какво да учат. Някои решават да останат у нас, а други поемат пътя към чуждестранните средни училища и университети. Приемането на България в ЕС отвори нови възможности пред българските ученици и кандидат-студенти. Тъй като туризмът е най-динамично развиващата се индустрия не само в България, но и в света, все повече образователни институции предлагат обучение в тази област. Студентите трябва да преминат през обучение, ориентирано както към управленския сектор, така и през практически занятия. Такова обучение предлага на младите хора една добра основа за успешна кариера в туристическата индустрия. Ключовите фактори, на които студентът трябва да обърне внимание са рейтингът на учебното заведение – по отношение на успеваемостта на възпитаниците му и позиционирането им на мениджърски длъжности по света и международната репутация на училището и качеството на образованието, което се предлага в него.
Цената на образованието е инвестиция свързана със стабилен и отговорен пост в индустрията. Всеки цент вложен в това начинание се възвръща многократно след време и това е доказано.
Ако сте се насочили към туризма, то Швейцария е призната за родината му и обучава туристически кадри в продължение на повече от 100 години.

IHTTI

Швейцарският институт по туризъм IHTTI предлага обучение за бакалавър и следдипломна кавалификация в туристическата област. Тази година представители на учебното заведение представиха в България програма за работещите в туристическия бизнес, по която само за десет месеца се получава швейцарска диплома по хотелски мениджмънт, независимо от бакалавърската степен, която вече е завършена.
IHTTI е институт, който има своя запазена марка в тази сфера. Образователната философия, базирана на интегриран мениджмънт и практически стаж в реална работна среда, задължителен за всички студенти е осигурила позицията на IHTTI като световен лидер в образованието по туризъм.
Неговите студенти заемат редица ръководни длъжности в глобален мащаб. Той е образователната институция в Швейцария с най-дългогодишни традиции в хотелиерството и член на много международни асоциации.
Институтът предлага получаване на швейцарска диплома (Swiss Higher Diploma), сертификат по хотелиерство, диплома по хотелски мениджмънт, бакалавърска степен по международен хоспиталити и туристически мениджмънт, бизнес развитие.

HIM, Hotel Institute Montreux

Един от най-известните университети по туризъм HIM е не къде да е, а отново в Швейцария. Двете модерни учебни бази на популярното висше училище по хотелиерство HIM, Hotel Institute Montreux се намират в центъра на града Монтрьо, който е сред най-популярните туристически градове в Швейцария. Градът е познат с богатата си културна програма, изящните хотелски комплекси и атмосферата на неспирен туристически поток. Швейцарският университет по туризъм и хотелиерство съчетава богатите традиции и високите стандарти на швейцарската туристическа индустрия с американските постижения в бизнес управлението. Образованието в университета включва интензивна теоритична подготовка, комплексни практически умения и работа в престижни хотели и заведения за придобиване на задълбочени знания в областта на хотелиерството и туризма. Обучението е на английски език, което позволява трансфер на студенти с партниращи университети в САЩ и Англия. Модулният принцип на обучение за бакалавърски и магистър-ски програми фокусира обучението върху изграждане на професионалисти за ръководни позиции в туристическия бизнес. Престижните дипломи на университета са символ на елитно образование и гаранция за успешна кариера. HIM е член на Swiss Education Group (SEG) и има акредитация от професионалните международни институции: ASEH; Swiss Hotel School Association, HCIMA (Hotel Catering and International Managment Association, GB), NEASC (New England Association of School and Colleges in USA) Специалностите, които се предлагат в университета са бизнес, хотелиерски, ресторантьорски и курортен мениджмънт.

European University

Друга възможност за кандидат-студентите е европейският университет, който е едно от най-добрите бизнес училища в света. За кратката си история университетът е разработил система на престижно образование с качествено преподаване, конкурентна учебна атмосфера и мрежа от клонове в различни страни.
Университетът предлага програми по бизнес науки със съвременна ориентация и персонална насоченост. В сферата на туризма предлага специалността "Туристически и развлекателен мениджмънт”. По време на обучението студентите развиват и усъвършенстват професионалните и личните си качества, придобиват ценни бизнес умения и опит. Учебните дисциплини изискват сериозно отношение, а преподавателите осигуряват първокласно реално образование. Обучението в отделните клонове е по единна програма и позволява лесен трансфер на студенти от различни програми и държави. Академичната система на университета е гъвкава и модерна. Филиалите са в Швейцария, Испания, Германия, Малта, Португалия, Казахстан, Сингапур, Холандия и Гърция.

CHN University Netherlands

В Холандския държавен университет CHN University Netherlands студентите могат да избират между следните туристически специалности: Мениджмънт в хотелиерството, мениджмънт на туризма, управление на професионални конференции и събития, управление на резервати и защитени паркове.
Университетът от години е признат за най-добър студентски комплекс в Холандия. Образователните програми са насочени към създаване на специалисти по управление на туризма и услугите. Програмите се отличават с идеален баланс между сериозно образование, активен социален живот и пъстра културна среда. Университетът подготвя действащи международни мениджъри с лидерски качества и отговорности за успешна реализация. Бакалавърските и магистърски програми, както и тези за квалификация, са фокусирани върху съвременно обучение в реална бизнес среда. В партньорство с престижни международни компании и хотелски вериги учебното заведение осигурява на студентите разнообразни практически занятия и насърчава професионалната реализация. Магистърските програми са акредитирани от London Metropolitan University - дипломите, които се получават, са световнопризнати.

Canterbury C C University

Canterbury C C University е прочут с учебните си програми, уютна атмосфера и висок академичен стандарт. В университета се обучават хиляди студенти от различни националности, религии и държави. Обучението е поверено на квалифицирани преподаватели и утвърдени авторитети. Занятията се провеждат в малки класове с внимание върху развитието на всеки един студент. С мрежата си от учебни бази и партниращи висши училища, Canterbury C C University предлага възможности за научна работа и успешна кариера. Университетът отпуска стипендия от 820 бр. лири за всеки български студент в бакалавърска програма. Студентите могат да се обучават в областта на мениджмънта на туризма.

Бедфордширски университет

Във Великобритания е разположен прочутият Бедфордширски университет, обхваща комплекс от две учебни бази с просторни зали, библиотеки, студиа, лаборатории и научноизследователски центрове. В университета се обучават студенти от 140 страни. Образованието обхваща широк спектър от хуманитарни, технически и технологични науки и специалности. Курсовете се провеждат в издържан академичен стил с богата практическа насоченост. Още преди дипломирането си завършващите университета млади специалисти получават работни оферти от водещи компании и организации. Студентите могат да се обучават на спортен туризъм.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5256 |06.04.2007 Денталният туризъм у нас привлича гости от цяла Европа . 0| 4948 |02.03.2007 Образованието по туризъм все още не прилага международните стандарти . 0| 6339 |12.04.2007 Селският туризъм привлича с гостоприемство и битова атмосфера . 0| 5248 |18.05.2007 Екскурзоводите и Агенцията по туризъм в спор за промени в правилата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads