Реклама / Ads
0| 9347 |13.08.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Скалистият рай на Коста Брава

.
Коста Брава е един от най-красивите райони в Европа с уникална природа. Простира се на 20 км по протежение на морския бряг и обхваща множество средиземноморски селища, като Ла Скала, Паламос и Сан Фелиу де Гишолс.
 

 


  текст и снимки

Вяра Йовева

costa_brava.jpg

 

 

 

 

 

costa_brava_1.jpg costa_brava_2.jpg

costa_brava_3.jpg

Защо Испания е така привлекателна и желана дестинация? Защото, след като веднъж попаднеш там ти се иска да се връщаш отново и отново? Пейзажите  са като песен, която бавно се носи към далечния хоризонт на Кастилия или пък внезапно се прекъсва от дивите скали на Навара. Имената звучат като музика: Сарагоса, Саламанка, Алкала де Енарес. Не можеш да я преразкажеш с думи, защото тя цялата е слънце, небе и море. Само тук биха могли да се родят огнените звуци на фламенкото, безумството на фиестата и храбростта на коридата. Да прекараш отпуската си в Испания означава да си тръгнеш с цял чувал впечатления, които да помниш до края на живота си . Туристическият сезон започва от първи май. По-точно от втори, тъй като на първи всички почиват. А още по-точно от трети, тъй като не може да хукнеш да работиш веднага след празника. Полека се събуждат и оживяват крайбрежните градчета, хотелите се пълнят с хора, отварят се ресторанти и барове по плажа. През май морето е все още студено.. За сметка на това този период е най-подходящ за екскурзионни маршрути и за разходки по Мадрид, Барселона, Гранада, Севиля, Кордова и други градове.

Удивителната среща между планина и море е вдъхновила някога Феран Ахульо да нарече този район "Коста Брава" (Скалист бряг) Калея, Пинеда де Мар, Санта Сузана, Бланес, Ллорет де мар, Тосса де Мар - всеки с характерния си чар, природа, плажна ивица и нощен живот. Препоръчваме Ви да се настаните тук, защото сте съвсем  близо до Барселона и можете да я посещавате, организирано или самостоятелно, според Вашия ритъм за почивка!
От една страна е Средиземно море с богатото си  крайбрежие, а от другата Пиринейски планини. Тук ще срещнете всичко: скалисти морски брегове, пясъчни плажове, равнини с буйна растителност. Старинни градове-паметници, рибарски селища, около 1000 църкви в романски стил, каменни селски домове, овощни градини, лозя. Каталуния е автономна област с 32 000 кв.км. и около 6 млн. души население със  столица  Барселона. Тук живеят светлокожи, синеоки хора, жизнерадостни като испанците и същевременно изтънчени като французите. Градската архитектура напълно съответства на изисканата кухня и великолепните вина, а хижите на рибарите и овчарите не се отличават от хижите от другата страна на планината.Каталуния има свое собствено правителство, свой парламент, език, традиции, висок икономически и културен стандарт. На север от Барселона се намира Коста Дел Маресме с главен град Калея, който е свързан с железница, също както и останалите курорти след Калея, а именно Санта Сусана, Малграт, Пинеда де Мар.  . Калея - туристическата столица на Коста дел Маресме е с двукилометрова плажна ивица и красива централна улица – Иглесия - място за разходки , срещи и пълно с  магазини. Пинеда де Мар е малък, спокоен град, подходящ за семеен отдих. Малграт и Санта Сусана са  разположени непосредствено един до друг, свързани с железопътна връзка. Там ще намерите много хотели, ресторанти, и хубави плажове, подходящи за почивка и забавления. Продължавайки на север по брега ще видите и следващия град – Бланес..След него следва и туристическата столица на крайбрежието Коста Брава, а именно Лорет де Мар, който през лятото приема около 250 000 туристи .  "Лас Вегас" на Коста Брава! "Ас"-ът на туризма в района! Множество хотели сред прекрасна природна и историческа даденост и съвременни атракции – Казино Ллорет де Мар, ресторанти, клубове. На 70 км от Барселона, в  която може да пристигнете, комбинирайки  автобус до Бланес и влак до площад Каталуня - с един билет  за около 1час и 45 мин. Връзките са през 30 минути.
 Туристите, които избират Коста Брава за място на тяхната почивка имат прекрасната възможност да разгледат и опознаят неподражаемата по своята красота древна и съвременна Каталуния – една от най – богатите и процъфтяващи автономни области на Испания.
Въпреки че, пясъчните плажове и дълбокото море неудържимо ви привличат и  приканват да забравите за всичко останало. Освен безгрижния отдих на морския бряг, си заслужава да се запознаете с  богатата история, пъстрата култура и чудесната природа на това място.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5110 |10.08.2007 Слънчев бряг отчете 57 на сто ръст на приходите . 1| 6038 |10.08.2007 Проф. Цветан Тончев: Над 80 на сто от туристите идват в България заради купона . 3| 7192 |09.08.2007 Търсят с металотърсач накити по плажовете . 3| 5415 |09.08.2007 Несебър закъсал за туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads