Реклама / Ads
0| 7875 |27.03.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ски на достъпни цени през април в Чепеларе

.
Пистите над Чепеларе
Зимата в планинските курорти тази година не дава признаци да свърши скоро. Снежната покривка, която натрупа в последните дни зарадва, както работещите в сектора, така и любителите на зимните спортове.
 
Зимата в планинските курорти тази година не дава признаци да свърши скоро. Снежната покривка, която натрупа в последните дни зарадва, както работещите в сектора, така и любителите на зимните спортове.

Ски и сноуборд сезона продължава да тече с пълна сила. Ако в пика на зимата не сте се насладили достатъчно на този спорт, то сега е момента да го направите. Цените падат рязко и са доста атрактивни и е най-подходящото време да се организира зимна почивка сред красивата природа на България.

Изборът къде да почиваме и спортуваме е огромен. Тази седмица ви представяме един от най-атрактивните и модернизирани зимни курорти Чепеларе, www.chepelarecenter.com.

Карали ли сте в Чепеларе? Ако отговорът е не, то сега е момента. Цените на картите за всички съоръжения в ски зоната са доста приемливи. Целодневната карта през април ще е 33 лв. в делнични дни и 30 лв. за уикенда. Децата до 7-годишна възраст ползват лифта безплатно и задължително с придружител. За по-големите деца до 14 г. се плаща 22 лева през седмицата и 18 лева в почивните дни.



Обновеният спортен център Чепеларе посреща туристите през 2008 г. с почти 20 км ски писти и ски пътища. Извършена e цялостна обработка на съществуващите писти и им е поставена маркировка по европейските стандарти.

Една от основните писти в центъра е за напреднали - “червена” с дължина 3250 м. Тя е оборудвана с най-модерната в България система за изкуствен сняг. 47-те оръдия могат да покрият пистата за 100 часа при температура от -3 градуса.
На разположение на скиорите е и “зелена” писта за средно напреднали с дължина близо 6 км, както и няколко по-къси писти с различна трудност. За скиорите и сноубордистите е предвидена и “червена трудна” писта с дълбок сняг и дължина 1,2 км.
За поддръжката на пистите се грижат четири снегоутъпкващи машини.

За първи път у нас всички писти са оборудвани с безплатен безжичен интернет. Така любителите на планината, ските и борда ще могат да сърфират в мрежата от своя лаптоп или мобилен телефон в паузите между спусканията или в близките до пистите заведения.

Спортен център Чепеларе предлага ски и сноуборд обучение в три групи начинаещи, средно-напреднали и напреднали. Предлага се и пълна екипировка. Наемът на ски, щеки и обувки е само 22 лв. на ден. За 55 лева на ден сте готови за едно истинско забавление по пистите на Чепеларе.

Ако пък не сте любители на зимните спортове, може да се насладите на красивата природа и за разгледате забележителностите на града. В Чепеларе има великолепни православни храмове. Единият е посветен на Св. Атанас и е построен през 1835 година. Другият е изграден през 1866 г., а две години по-късно до него е издигната и двукатна сграда за училище.



Община Чепеларе се намира в централната част на Родопите, по горното течение на река Чепеларска, при средна надморска височина 1150 метра и територия 375 кв. м. Град Чепеларе е административен център на общината. Разположен е на 1 140 м надморска височина и на 230 км от София. Чепеларе е на 80 км от регионалния център Пловдив и на 22 км от областния център Смолян.

В града функционира единственият в Европа Музей на родопския карст, представляващ красотите на пещерите и пещерни експонати, запазени от зората на човешката история.
Много атрактивен и интересен за туристите е музеят на ските и ски спорта. Той е уреден в най-голямото общинско читалище - „Родопска искра“.

Чепеларе е интерсен етнографски и фолклорен резерват. Тук е съхранена уникалната родопска архитектура (Узунската къща и Къщата на Стою Шишков).

Любомира Назърова
Даниела Георгиева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9541 |27.03.2009 Одобриха концесия на плаж в Приморско за 20 години . 5| 5672 |24.03.2009 Купувачът определя правилата на имотния пазар . 0| 5127 |24.03.2009 Търговци, работещи с контрагенти от ЕС, загубили 9 млн. ДДС в края на 2008 г. . 10| 5616 |24.03.2009 Ф1: Ще дойдем в България на кукуво лято

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads