Реклама / Ads
6| 6400 |06.09.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Спад в приходите от туризъм: 4 млн. лв. не влязоха в хазната

.
Около 8% е спадът в приходите от туризъм по морето, показват данните на Бургаската туристическа камара за летния сезон. Според анализа близо 4 милиона евро не са влезли в хазната само за месец август.
 

Професор Бърдиган е от чужденците, които харесват нашето Черноморие. Инвестирал е в собствен апартамент в Лозенец. А това, че съвсем наскоро заливът беше залян от мръсотия по никакъв начин не може да изгони британеца, защото подобни неприятности биха могли да се случат навсякъде, дори и в родината му.

 

Английският учен обаче е притеснен от друго неприятно обстоятелство, което според него показва немарливост. Докато кара колелото си до Китен и обратно, всяка сутрин той забелязал блъснати от автомобил безстопанствени кучета, чийто трупове са били оставени да изгният. И така няколко дни никой не се погрижил да отстрани неприятната гледка. Това, според него, гони туристите, посочва НТ.

 

И докато професор Бърдиган е толерантен към подобни неща, много други туристи не са. Мръсотията във всичките й форми е сред причините, които гонят хората от нашето Черноморие, показва анализ на Бургаската туристическа камара. 

 

Ниската хигиена в някои хотели, лошото обслужване, грубото отношение от страна на концесионери карат туристите да търсят по-добри места за почивка. Не само чужденците, но и българите. 

 

За Станислав, избрал да почива в Китен, големият проблем са цените на шезлонгите и чадърите. За три дни е платил 200 лева, които покриват храната и спането. По думите му, в Гърция същата почивка би му излязла по-скъпа.

 

Като цяло през август Бургаската туристическа камара отчита минимален спад в броя на чужденците по морето - едва около 2%. Загубили сме най-много туристи от Украйна, Армения и Кувейт, но сме спечелили повече почиващи от Дания, Естония и Литва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6158 |25.06.2015 Ангелкова: Драматичните прогнози за спад в туризма не се оправдават . 43| 7309 |07.04.2015 Дрън, дрън-Митов: Спадът на руските туристи не бил заради санкциите . 25| 7183 |28.03.2015 Ангелкова: Драматизира се спада на руски туристи през лятото . 6| 5195 |20.03.2015 Байко Байков: Ще има спад на руските туристи в Европа с 50%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads