Реклама / Ads
16| 6291 |08.04.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Стартира международното изложение "Културен туризъм"

.
Велико Търново
Културният туризъм не е засегнат от кризата, напротив има ръст. Само във В. Търново от началото на годината до сега туристите са се увеличили с 2,5 % и това на фона на отлив с 6,5 % на туристи през зимния сезон в ски курортите, каза в старата столица Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм.
 

Днес се открива шестото международно изложение "Културен туризъм". Според Крушкова В. Търново е вярното и точното място за място за туристическата борса, съобщава "Янтра днес".

Българите ще спасят туризма, посочи Крушкова и заяви, че за м.г. българите са изнесли 108 млн. евро за почивки и екскурзии в чужбина, а от вън в туристическата ни индустрия са влезли 86,2 млн. евро. Личната ми кауза е българите да останат да почиват у нас, каза шефката на ДАТ.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи Велико Търново за културна столица на Балканите през 1010 г., обяви Благой Рагин, председател на БХРА. Според него В. Търново и Велинград са локомотивите, които дърпат вътрешния туризъм.

Патронът на изложението - археологът проф. Николай Овчаров, прогнозира, че световната криза ще даде импулс на културния туризъм.

Вила "Армира" в Ивайловград т.г. ще е носителят на специалната награда на ДАТ - 60-грамово копие на медальон от злато и червен емайл с изображение на царски герб от Втората българска държава.

Наградата е за принос в превръщането на културно-историческото наследство в България в туристическа дестинация. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти за първи път ще връчи приза "Асеневци" за принос в развитието на културния туризъм, обяви председателят й Ирина Найденова. Русенски хотелиер ще получи наградата на БХРА.

В рамките на туристическата борса търновска хайдушка чета с кремъчни оръжия ще превземе конака. В ролята на четниците ще влязат членовете на клуб "Традиция". Община Несебър ще представи модно ревю с трийсетина рокли и костюми - копия на паметници на културата.

Догодина по този начин ще се опитаме да провокираме великотърновските абитуриенти, каза Даниел Панов, управител на общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".

43 телевизионни и филмови продукции ще спорят за отличията във фестивала "На източния бряг на Европа", каза Мария Карагьозова, директор на филмовия фестивал. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5476 |03.04.2009 Стартира строежът на софийския завод за боклук . 3| 5798 |19.01.2009 Най-луксозното изложение на яхти откриват в Римини . 0| 6210 |10.11.2008 Изложение за професионалистите в туризма се открива в Лондон . 0| 6063 |05.11.2008 Откриха четвъртото изложение “Финанси за всеки”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads