Реклама / Ads
1| 8095 |07.08.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Строят VIP квартали във Велико Търново

.
VIP квартали с еднофамилни къщи ще бъдат издигнати в кварталите Вароша и Картала, съобщава великотърновският областен всекидневник "Янтра днес". На фаза проектиране са 30 испански къщи на парцел от 8 дка, собственост на британски инвестиционен фонд.
 

Точно до боровата гора ще бъдат построени къщи с разгърната застроена площ от 160 до 280 кв. м. Всяка от тях ще е със собствен двор от 100­200 кв.м., заяви бизнесменът Хилендар Тодоров, който ще изпълни проекта. В миникварталът от затворен тип ще има кафе, магазин и аптека. Предвидени са три малки кооперации с по два жилищни етажа с апартаменти от стотина квадратни метра. За всяко от жилищата е предвиден гараж и едно паркомясто, обясни Тодоров. Строителството ще започне през пролетта догодина. Тодоров не пожела да съобщи каква е инвестицията.

 v.tarnovo.19.jpg  снимки Вяра Йовева

В края на този месец Хилендар Тодоров започва строителството на миникомплекс от 6 двуетажни еднофамилни къщи по 210 кв.м. Те също ще са до боровата гора в кв. Картала. Новодомците ще влязат в тях през юни-юли догодина. Хората искат да живеят самостоятелно без общи части и без шума на големите жилищни блокове, обясни бизнесменът. Той първи започна преди години строителството на миникомплекси от еднофамилни къщи във В. Търново.
Под скалния венец между Варуша и Картала затворен жилищен комплекс от близо 200 къщи ще правят две софийски компании ­ “Карол финанс” и “Медиаком”. Те имат два съседни парцела с обща площ 91 дка. Двата квартала ще се свържат с пряк път предвиден в градоустройствения план.
Първото сателитно селище “Велико Търново Хилс” започна българо-израелска компания в местността Трошана. Инвестицията е 50 млн. евро. В съседство изнесен квартал ще строят две кипърски фирми. Нов жилищен квартал ще има и на скалния венец над бирената фабрика. Други два квартала от затворен тип ще прави местният предприемач Илия Илиев. На фаза проектиране са селището до руската гробища в кв. Бузлуджа и в района на КАТ в терените на бившето поделение на “Воинтех”.

frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5436 |27.05.2007 Велико Търново ще прави балнеоложки център с пари по ФАР . 0| 8230 |27.05.2007 Велико Търново ще прави балнеоложки център с пари по ФАР . 0| 6311 |26.04.2007 Хотел за 1,6 милиона евро вдигат в центъра на Велико Търново . 2| 6964 |27.04.2005 Велико Търново - градът светиня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads