Реклама / Ads
0| 8235 |27.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Велико Търново ще прави балнеоложки център с пари по ФАР

.
Целта да бъде изградена модерна инфраструктура и да се развие туризма във Вонеща вода. В изготвянето на проекта ще участват фондация Милениум, Община Велико Търново и Окръжният съвет в Гюргево, Румъния.
 
  снимка Вяра Йовева
 Община Велико Търново да кандидатства с проект по програма ФАР за развитие на балнеоложкия курорт във Вонеща вода, обсъдиха общинските съветници на редовното си заседание през седмицата.
Предложението за разработването на проекта е на фондация Милениум, София. Целта да бъде изградена модерна инфраструктура и да се развие туризма във Вонеща вода. В изготвянето на проекта ще участват фондация Милениум, Община Велико Търново и Окръжният съвет в Гюргево, Румъния. Те ще кандидатстват пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което обяви набирането на малки проекти по програма ФАР – Трансгранично сътрудничество между България и Румъния.
Общата стойност на проекта е 198 000 евро. Исканите средства по програма ФАР са 90 на сто от цялата сума, а останалите 10 % ще бъдат осигурени от фондация Милениум.
С парите ще бъде изградена екопътека с дължина 1 300 метра със съоръжения за къмпинг, които ще бъдат достъпни и за хората с увреждания. Проектът предвижда рехабилитация на 600 метра общинска инфраструктура, което ще улесни досъпа на туристи до екопътеката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5248 |18.05.2007 Екскурзоводите и Агенцията по туризъм в спор за промени в правилата . 0| 6320 |26.04.2007 Хотел за 1,6 милиона евро вдигат в центъра на Велико Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads