Реклама / Ads
0| 12814 |27.04.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Суиспорт България" е втората фирма, която ще доставя наземни услуги на летище София

.
След влизането на страната в Европейския съюз у нас са задължителни директивите на съюза. Според европейските регулации и съответните разпоредби в българското законодателство, всяко летище, което поема над 2 милиона пътници годишно, трябва да осигури поне два доставчика на подобни услуги. Софийския аеропорт е единственият у нас, минал двумилионната граница. Целта е да няма монопол на големите евро
 
Суиспорт България е втората фирма, която ще доставя наземни услуги на летище София от средата на юни тази година, съобщиха от компанията. Това включва обслужване на пътниците, на багажите, товарене и разтоварване на самолетите, обработка на товари и поща. В момента единствената фирма, която извършва тези дейности е Летище София.
След влизането на страната в Европейския съюз у нас са задължителни директивите на съюза.
Според европейските регулации и съответните разпоредби в българското законодателство, всяко летище, което поема над 2 милиона пътници годишно, трябва да осигури поне два доставчика на подобни услуги. Софийския аеропорт е единственият у нас, минал двумилионната граница. Целта е да няма монопол на големите европейски летища и да се осигури конкуренция в полза на пътниците.
"Суиспорт България" вече е получила седемте лиценза, необходими за дейността й, която ще започне през юни. Компанията ще се управлява от български мениджърси екип и един представител на "Суиспорт Интернешънъл" като управляващ директор. За поста е определен Кристиан Дрегър.
Фирмата ще разчита изцяло на български служители, за които ще бъдат разкрити около 200 нови работни места. Всички работещи ще преминават специален курс на обучение и ще получават необходимата квалификация, така че да бъде осигурена надеждност и безопасност на обслужването на нивото на европейските стандарти, обясниха от фирмата.
"Суиспорт Интернешънъл" обслужва над 70 милиона пътници годишно по целия свят и над 3 милиона тона карго за 650 авиокомпании на 180 летища в 42 държави. За фирмата работят над 23 000 души. Оборотът на компанията за 2006 година е над 1 милиард евро.
Миналата година Суиспорт Интернешънъл е била обявена за пети пореден път за най-добрата обслужваща компания (Global Service Company ) от Международния институт за транспортен мениджмънт в Лондон (International Institute of Transport Management-London).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 1836 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова . 0| 3616 |06.12.2023 Важни аспекти при теглене на бързи кредити . 8| 4271 |05.12.2023 Асен Василев за продажбата на "Лукойл": Радвам се, че потвърдиха нашата информация, няма да има криза за горива . 7| 13614 |04.12.2023 Експертът Пламен Павлов: Има драстичен спад на потреблението на природен газ у нас, в Турция е обратното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads