Реклама / Ads
15| 5395 |06.10.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр.Трайков: ЕС ни поздравява, но хората не го разбират

.
Трайчо Трайков Източник: източник
През тази година от България излязоха огромно количество финансови средства. Причината за това е, че чуждестранните компании - майки са започнали да изтеглят капиталите си от България, за да посрещнат своите разходи. Това каза пред БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
 

  

Той отбеляза, че това е лошо за страната и добави, че все пак не трябва да се забравя, че през тази година са инвестирани около 1 милиард евро в промишлеността.

 

Има неща в политиката, които по-рядко се казват, но са много верни. Това е едно от тях. Така Трайков коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, който тази седмица заяви в Чехия, че европейските страни в криза трябва да намалят заплатите и пенсиите до нивото в България.

 

Когато чужденците ни поздравяват за стабилността в България, аз винаги им благодаря. За съжаление е трудно да обясним на хората у нас, защо трябва да сме толкова финансови дисциплинирани, добави Трайков.

 

Коментирайки негативното влияние на световната криза върху България, той заяви, че нашата страна е свързана с европейската и световната икономика. Това е продиктувано от нашите икономически връзки.

 

Това продължава да е така. Все още няма сериозни размествания в световната икономика. За това няма от каква да се плашим, смята Трайков.

 

България е внесла предложение до Еврокомисията нашите ТЕЦ- ове да плащат само 30% от необходимите им квоти за изхвърляне на парникови газове, каза още Трайков.

 

Припомням, че заради еко изисквания от 2013 година централите трябва да купуват изцяло на търг квотите за въглероден диоксид, допълни той. Така обаче цената на тока ще скочи с 23%. В опит да омекоти удара за домакинствата и бизнеса България ще иска отсрочка от Брюксел.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5226 |04.05.2011 Над 30% от хората получават под средната заплата у нас . 12| 4894 |18.11.2010 М. Димитров: Хората сами да решават за пенсионните фондове . 5| 6369 |26.05.2010 Борисов: "Сименс" дължи извинение на хората, не на мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads