Реклама / Ads
0| 6643 |03.04.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Университетът на Монти „Бокони” започва програма в София

.
Най-престижната магистърска програма на един от най-елитните университети в света „Бокони” , Италия, стартира в България. SDA Bocconi School of Management, официално класиран от Financial Times като „шестото най-добро място в света за бизнес образование” съвместно с Американския университет в България, №1 у нас по бизнес администрация, откриват магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти” като обучението ще се провежда изцяло в София.
 

Завършилите ще получават паралелно две дипломи от SDA Bocconi и от АУБГ, които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ.

 

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти”, ще се провежда в Център за образование и култура „Илиев” на АУБГ в Студентски град.

 

Обучението ще бъде на английски и ще се състои от 16 модула, като интерактивните курсове целят да свържат теорията с практиката. Програмата ще предоставя знания, които разглеждат финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти в тяхната взаимосвързаност и комплексност.

 

Част от известните интелектуалци и бизнесмени, завършили университета „Бокони”, са бившият италиански премиер Марио Монти, председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Пофумо, бившият председател на италианската нефтогазова компания ENI Паоло Скарони, Ренато Сору, член на Европейския парламент, италианският композитор Джакомо Манцони, главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао и др.

 

„Намерихме подходящ партньор в лицето на Американския университет в Благоевград. „Бокони” не за първи път стъпва във вашата страна. През 90-те години е работено по програма в помощ на млади предприемачи с европейско финансиране”, заяви Маурицио Далокио, бивш декан, преподавател по корпоративни финанси и директор на програмата от страна на SDA Bocconi.

 

На година обучението ще струва 22 000 Е. Таксата е двойно по-евтина от Италия, заяви Емилия Занкина, първи зам. – ректор по академичните въпроси на Американския университет в Благоевград.

 

Посланикът на Италия Стефано Балди бе специален гост на представянето на програмата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5295 |30.03.2017 Летният сезон по българското Черноморие започва . 2| 5431 |10.02.2017 ФРОГОКО: Брюксел плаши да спре програма на просветния министър . 1| 4900 |27.01.2017 ”Газпром”: Започваме строежа на ”Турски поток” през втората половина на 2017 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads