Реклама / Ads
10| 5420 |01.08.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Вместо 3, 6 магистрали обеща Плевнелиев

.
Росен Плевнелиев
Обещахме три, вече строим шест. Това каза за строежа на магистралите в страната министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по време на първата копка на рехабилитацията на Ришкия проход, цитиран от "Фокус” – Бургас.
 

„АМ „Люлин” е готова, АМ „Тракия” се строи цялата. Утре е последната първа копка на участък от АМ „Марица”, който трябва да стартира”, допълни министърът. Той посочи, че за правителството три магистрали не са достатъчни. „Работим по още три. По АМ „Струма” следващата седмица ще стартират участъци, както и „Хемус”, по която искаме да построим 15 км и по София – Калотина, която подготвяме. Работим и по следващата вертикална връзка – това е връзката на тунела под Шипка до Дунав мост 1. Там правителството полага огромни усилия”, допълни Плевнелиев.

За 120 години за този тунел са правени три първи копки, каза още той. „Апликационната форма на АМ „Марица” е готова, което означава, че със сигурност ние сме в график и до края на годината очакваме да получим апликационната форма, одобрена от Брюксел. Тогава ще тръгнат разплащанията по Марица. По АМ „Тракия” те вървят вече безпроблемно”, посочи министърът.

„Освен този стратегически път и магистрала „Хемус” вече се удължава. Следващата седмица буквално този път ще продължи с още 45 млн. лева от Шумен до Силистра. Проектът също е готов и ние сме буквално на финалната права. Държавата е осигурила 90 млн. лева за този първокласен път, за да стигнем от Карнобат до Дунава, Силистра”, допълни министърът.

Плевнелиев каза, че тази сутрин е пътувал от Черноморец през пътя Созопол – Бургас, който бе обновен с мантинела и посочи, че през кръговото кръстовище на изхода на Бургас няма задръствания. По неговите думи след направата на втория етаж на Детелината цялото Южно Черноморие ще се отпуши.

Той каза още, че е минал и през Лот 4 на АМ „Тракия”. „Всеки мм на тези 116 км магистрала вече се строи. Досега България никога не е строяла 116 км магистрала на накуп и то за 25 месеца”, каза още Плевнелиев. Той посочи, че е убеден, че строителите ще спазят обещанието си догодина в края на юни месец колите да могат да се движат от Стара Загора по магистрала до Нова Загора и от Нова Загора по магистрала до Ямбол. Той посочи, че е възможно да се стигне и до Петолъчката.

Плевнелиев каза още, че миналата седмица е стартирал ремонтът на пътя от Ямбол за Петолъчката, за да може буквално на началото на следващия туристически сезон да се движим по европейски пътища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 5771 |26.07.2011 Р. Плевнелиев: Обещахме 3 магистрали, а работим по 6 . 34| 6904 |29.06.2011 Голяма инфраструктурна победа за България, обяви Плевнелиев . 8| 5889 |13.06.2011 Плевнелиев: България не е само магистрали . 17| 6203 |02.06.2011 Плевнелиев: Ще правим пътища, но не предизборно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads