Реклама / Ads
7| 4911 |08.01.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Зам.-министър се прави на Колумб в туризма

.
Иво Маринов
Нов закон за туризма и ограничаване на презастрояването в националните курорти ще са основните приоритети в политиката в областта на туризма през 2010 година. Това заяви заместник- министърът на икономиката, енергетика и туризма Иво Маринов, цитиран от БНР.
 

Маринов подчерта, че усилията против презастрояването ще се водят съвместно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ще бъдат насочени основни към нормативната уредба.

В Закона за туризма се очаква да бъдат засегнат проблемите за регламентирането на туристическото предлагане в страната, функциите и задачите на туристическите центрове и бюра, изискванията за националната представителност на сдруженията и създаването на национална туристическа организация, която да се занимава с маркетининга и рекламата на българския продукт.

Ще се акцентира и върху работата по стратегия за развитие на еко и селския туризъм, както и за утвърждаването на стандартите за качество при балнео и спа туризма.

Последната статистическа справка показва, че през изтеклата година чуждите туристи са намалели с 0.4%, а приходите в отрасъла са в размер на 2.5 млрд. евро. Със 17% са намалели пътуванията на българи в чужбина, но от това е спечелил родният туризъм.

Предизвикан коментар: Зам.-министър Маринов или не е чувал, че Колумб вече откри Америка, или пада от Марс. С фрази от най-скучния чиновнически речник, се опитва да ни каже неща, които знаят и гаргите. Трябвал нов закон за туризма, за да се оправи "регламентираното туристическо предлагане в страната". Е, сега да не би да не е регламентирано? Пълна глупост. Да се изясняли "функциите и задачите на туристическите центрове и бюра". Втора абсолютна глупотевина. Хората си знаят работата, а светът не започва с всеки нов корифей в туризма. Щяло да се работи по стратегия за еко и селски туризъм и да се създаде национална туристическа организация, която да се занимава с маркетинга и рекламата. Боже, Боже... Как ли се е справяла в тази безпросветна джунгла доскорошната работодателка на зам.-министъра Петя Славова, която от години просперира в бранша? Що не я попита Маринов, или не си говори вече с нея, както и с много други, които допреди време са го учили на А и Б в тази материя. "Пораснали пилци, поебали квачку", обичат да се шегуват сърбите...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5455 |30.12.2009 Правителството дава работа на 40 хил. безработни . 9| 5625 |29.12.2009 Правителството иска спешна приватизация на „Булгартабак” . 1| 5072 |17.12.2009 Правителството ще похарчи 1,3 млн. за Експо 2010 в Шанхай . 4| 5450 |29.11.2009 Правителството ще отваря нов блок в Козлодуй

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads