Реклама / Ads
11| 5123 |31.03.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Запорират имущество за 828 хил. лв. на Александър Томов

.
Александър Томов е придобил имущество на значителна стойност Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
От направения икономически анализ е видно, че има съществена разлика между приходите и разходите на проверяваното лице, като разходите надвишават с 4 942 минимални работни заплати доходите на лицето.
 
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) наложи обезпечителни мерки по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Александър Томов.

Общата стойност на обезпеченото имущество, към настоящия момент, е в размер на 827 956 лв., съобщиха от комисията. В резултат на извършената проверка на основание - получено уведомление от Софийска градска прокуратура за образуване на досъдебно производство и привличането на Томов в качеството на обвиняем, за извършено престъпление по чл.203, ал.1 вр. чл.201, вр. чл. 20, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК (присвояване), КУИППД установи достатъчно данни за образуване на производство за установяване на имущество по чл.13, ал.1, т.1 от ЗОПДИППД. Престъплението, за което проверяваното лице е привлечено като обвиняем, попада в обхвата на чл.3, ал.1, т.7 от Закона.

Комисията констатира, че установеният законен източник на доходи по отношение на проверяваното лице и съпругата му, не е достатъчен за придобиването на тяхното имущество и може да бъде направено обосновано предположение, че Александър Томов е придобил имущество на значителна стойност, за което се предполага, че е свързано с престъпна дейност на лицето.

От направения икономически анализ, в резултата на събраните данни по чл.16 от ЗОПДИПД е видно, че има съществена разлика между приходите и разходите на проверяваното лице, като разходите надвишават с 4 942 минимални работни заплати доходите на лицето.

С цел защита интереса на държавата, чрез осуетяване на евентуално отчуждаване на имущество от патримониума на проверяваното лице, са наложени следните обезпечителни мерки:
▪ Възбрана върху недвижим имот – жилищна сграда на два етажа в с. Студена, с обща площ от 360 кв.м.; с басейн в имота, на който покривната конструкция и инсталациите заемат 90 кв.м.;
▪ Възбрана върху апартамент в гр. София, със застроена площ от 153 кв.м., ведно с подземен гараж – с площ от 20 кв.м. и избено помещение с площ от 10 кв.м.;
▪ Запор на дружествените дялове на лицето, в капитала на „Интернешънъл метал форуърдинг” ЕООД;
▪ Запор на 270 акции /притежавани от лицето/, от капитала на “Булинвест груп – АД” АД;
▪ Запор на 9 банкови сметки, открити в лицензираните банки в Република България, с титуляр - проверяваното лице.
Съгласно изискванията на закона, Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност ще внесе искова молба в съда за отнемане в полза на държавата на имуществото на проверяваното лице, след влизане в сила на присъда за извършени престъпления от НК, попадащи в предметния обхват на чл.3, ал.1 от Закона. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5163 |31.03.2009 Булгаргаз спира подаването на газ към Кремиковци . 0| 5471 |31.03.2009 Скъпи хотели ще свалят звезди . 3| 7072 |30.03.2009 Ски треска в сърцето на Рила - Боровец . 8| 6323 |30.03.2009 По-специално внимание за българи предлага туристическият бранш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads