Реклама / Ads
68| 18738 |24.02.2023 ГЛАСЪТ

365 дни Украйна воюва за независимостта си! И ще победи. Ние сме с вас, украинци!

.
365. Толкова дни продължава агресията на Русия срещу Украйна. 8760 часа Путин сее смърт в свободна държава, сред свободен народ. 365 пъти светът се събужда със сводката от войната: загинали, ранени, опожарени села и градове, разрушени електроцентрали, отровени водоизточници, поразени училища, болници, университети, театри…
 

365 доклада на бюрото на Путин за превзета улица и постигната „историческа“ победа в името на имперски амбиции. Вече 365 дни руските висши военни крият от Кремъл истинския брой на загиналите и ранени руски войници, а те са вече повече от 230 000. 230 000 нови гроба, а колко са инвалидите, смазаните духом и психически?

 

365 дни хибридна и пропагандна война срещу всички, които не подкрепят властта в Москва. България също е обект на тази неистова агресия.

 

В сряда, 22 февруари, в телеграм канала на "военния кореспондент" Владлен Татарски се появи снимка, на която според Евгений Пригожин, основател на частната армия „Вагнер“, са телата на загиналите наемници. Пригожин изпратил тази снимка на президента Путин с обяснението, че причината за смъртта им е липсата на боеприпаси за защита. Обвини Министерството на отбраната.


.
Мъртви вагнеровци край Бахмут...

 

Снимката е направена до Бахмут, Донецка област, където от юли 2022 г. се водят ожесточени боеве. Основната сила на руските войски в това направление са именно наемниците на „Вагнер“. Руски генерали иронизираха вагнеровци, че само се хвалят, но не ги бива да войват. Пригожин отвърна, че неговите бойци няма да напуснат Бахмут: „Ние просто ще умрем два пъти повече, докато всички вагнеровци свършат“.

А за какво умират, че и по два пъти всеки от тези платени убийци? Нали трябваше да „ОСВОБОДЯТ“ укранците от нацизма и бандеровците? Да премахнат „наркоманите“ от правителството в Киев?

 

Сега умират на украинските полета без дори да разбират, че са вкарани в тази месомелачка от болни мозъци, от хора, окрали Русия, подчинени на диктаторски режим, заприличващ все повече на чист фашизъм.

 

365 дни украинците войват като тигри с нашественика. Киев не падна за три дни, нито Украйна за две седмици, както бе бълнувал Путин. Един народ се вдигна като един, една нация заяви пред света, че свободата й е по-важна от всичко.


.
Украинците воюват за своята родина и семействата си - за свободата и живота си...

 

В България все още има хора, които по различни причини - глупост или зависимост – подкрепят Русия и Путин. Техният брой намалява ден след ден. Защото и те не могат да обяснят, защо държава, претендираща за велика сила, напада свой съсед с идеята да присъедини част от територията му към себе си. Тези вече не са важни – те са извън реалността, извън живота.

 

Болшинството българи 365 дни даваме своята подкрепа за Украйна! Не желаем смъртта на стотици хиляди руснаци, но те трябва да решат този въпрос сами: ще продължават да гинат като пушечно месо или ще кажат „Край! Стига!“ на откачените управляващи.

 

Украинците могат да разчитат на нас. Ще продължим да правим всичко, за да изпълни страната ни своите задължения като членка на ЕС и НАТО. Но преди всичко като братски народ към братски народ. И всички ние сме за мир, но мир при пълно изтегляне на руските войски от Украйна и съдебно прeследване на всички виновни за това безумие!

 

И няма да се откажем!

 

Да живее Украйна!

 

Победа!

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 28613 |23.01.2023 + 18: Как изглежда Руменрадевия мир за Украйна? Кръв, сълзи, пожари и целувки за Кремъл . 29| 16888 |18.01.2023 Миши шум и плонжове пред Кремъл за изнесено оръжие и техника в Украйна. Срам, срам… . 25| 20389 |22.09.2022 Ден на Независимостта? Шегувате се . 0| 16618 |26.05.2022 Пропутински медии у нас с нов залп срещу Украйна и Полша, по указание на Наришкин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads