Реклама / Ads
19| 4551 |17.04.2023 НОВИНИ

Продължават тежките боеве за Бахмут

.
Бахмут
Продължават тежките боеве между украинските и руските войски в източния украински град Бахмут. В същото време най-мощната група наемници в Русия - ”Вагнер”, върна най-малко 100 украински военнопленници обратно в Украйна, за да отбележи православния Великден. Това става ясно от видео, публикувано от основателя на групата Евгений Пригожин.
 

Бойци на наемническата компания "Вагнер" напредват в северозападната и югоизточната част на украинския град Бахмут, твърди руското министерство на отбраната. От Генералния щаб на украинските въоръжени сили пък съобщиха, че противникът е атакувал безуспешно близките до Бахмут населените места Ивановске и Хромове.

Руските войски обхващат града от изток, север и юг и от седмици се опитват да го обкръжат напълно. Според украинското командване друг епицентър на сраженията през последното денонощие е бил Маринка - градче в западните покрайнини на окупирания от руснаците Донецк. Тук, както и в района на Лиман и Авдеевка окупаторите са били отблъснати.

 

Ръководителят на руските наемници от "Вагнер" Евгений Пригожин намекна, че е най-добре да бъде сложен край на войната в Украйна. В съобщение, публикувано в петък и предизвикало голямо медийно внимание през уикенда, 61-годишният Пригожин казва, че "идеалният вариант би бил да бъде обявен краят на специалната военна операция и да бъде обявено, че Русия е постигнала всичките си цел". В известен смисъл ние наистина ги постигнахме, посочва той.

 

В интервю за испански вестник украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че не може да назове точния брой на загубите на украинските сили, претърпени след нахлуването на руските сили в Украйна, но намекна, че той е по-малък от броя на загиналите при земетресенията в Турция.

 

По данни на турските власти при разрушителните земетресения през февруари в Югоизточна Турция са загинали над 50 хиляди души. Понастоящем Украйна не е предоставила информация за броя на загиналите и убитите си бойци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2595 |15.04.2023 Продължават стачките на медицински сестри във Великобритания . 0| 2715 |09.04.2023 Облаци и днес, валежите продължават главно в западната половина от страната . 9| 3625 |06.04.2023 Чистките продължават: Путин уволни един от най-опитните си командири заради пораженията в Украйна . 1| 2916 |06.04.2023 Французите продължават с протестите срещу пенсионната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads