Реклама / Ads
20| 41695 |06.08.2024 ГЛАСЪТ

Александър Невзоров: Не пуснаха руския глупак на Олимпиадата, защото мирише и е махмурлия

.
Александър Невзоров
Олимпиадата в Париж причини огромна болка на Москва. Тя напомни на Москва, че е извън полезрението, че е нежелана. Русия, разбира се, може да каже всичко по адрес на игрите във Франция, абсолютно всичко, но това няма да промени нищо. Кремълският вой е провинциален и жалък. Това е вой на много ниско ниво, вой на глупак, който не е допуснат до бала заради лошата миризма, която излъчва и защото е махмурлия.
 

Драматизирането на ситуацията е скъсан чаршаф, с който Москва се опитва да прикрие изоставането от останалия свят, особено от западния. Русия разбира болезнено ясно, че не просто изостава, включително и в спорта, а пропада.

 

Откриването на олимпийските игри в Париж бе нещо наистина великолепно.

 

Обсъжданият епизод с пародията на „Тайната вечеря“ бе послание на Франция, че тя продължава да е страната на истинската свобода и на свободното мнение. Всичко по време на откриването бе шамар за посредствеността и хората с изостанал мироглед. Затова изостаналите и тъпите толкова много се възмущават. Въпросните християни постоянно нещо ги оскърбява. Да вземат да си изберат някаква подходяща, тяхна си религия и да се успокоят. Ровят в интернет и навсякъде,  където могат да открият нещо противно и обидно да го развеят. Нямат понятие, че да откриеш нещо съвършено в историята на човечеството е абсолютно невъзможно. Същите типове се нахвърлят от години на древните философи,  например, защото не изповядвали техните политически щения. Надсмиваха се и унищожаваха икони и църкви. Те се дразнят и на византийската култура, защото е по-стара от тяхната и я превъзхожда многократно. Ужасно ги дразнеше  откриването на електричеството, новостите в медицината, а гинекологията бе нещо ужасно за тях. Сега тези новоосъзнали се християни са оскърбени от шеговития поглед към „Тайната вечеря“.

 

Но трансджендърите не бяха обаче пародия, те бяха анимация на празнуването от олимпийските богове на олимпийските игри.

 

Въобще недоволните кретени имат ли представа как всъщност е изглеждал Христос? Някой виждал ли го е? А какъв е бил той въобще? Какви са били предпочитанията му към половете? Отношението му към свети Йоан? Можем само да заемаме пози и да предполагаме какво ли не. Нищо повече.

 

Реакциите на Русия са разбираеми и те нямат нищо общо християнството, историята или изкуството. Просто Русия не бе пусната на Олимпиадата и тя иска да отмъщава. Защото бе наказана и унизена пред целия свят. Ако Международният олимпийски комитет бе тихичко подсвирнал на Москва: Хайде елате, по дяволите зверствата, които извършихте“, - Русия щеше да се втурне с изплезен език, размахвайки динозавърската опашка… И днес нямаше да е наскърбена, нито щеше да хули всичко и всички. А Володя щеше да дава ценни съвети по темата спорт в любимите му медийни канали. Това обаче не се случи, слава Богу.

 

Затова от Москва на вълни се излъчва злоба, свързвана с християнството, което,  повярвайте ми, никой там не разбира. Дори мозъчните „гении“ до Путин демонстрират ужасно невежество. Например Дугин пише, че откриването на игрите в Париж е смъртна присъда на Западната цивилизация. Който не вземе оръжие в ръка, - пени се Дугин, за да унищожим това зло, е слуга на дявола. Западът е дявола, който се  опитва да проникне в Русия още от 18 век, а „специалната военна операция“ е начинът да прогоним този дявол.

 

Да, да, да… такива работи. Деградация.

 

Нека не забравяме: свободата не е дар от еволюцията. Свободата е нещо, за което трябва постоянно да се борим. Да я пазим от разни путиновци, които са зинали да я погълнат и да се оригнат след това. Олимпиадата като събитие е част от борбата за свобода. Тя доказва на въпросните путиновци, че не те са господарите на планетата. И те са озверели.

 

Дори атеизмът е вид свобода, която трябва да се отстоява. Но днес в Русия се срамуват от него, а той бе комунистическата „религия“ десетилетия наред. Кълняха се в него.

 

Дали на някой игрите не му харесват, а на друг му харесват – не е важно. Не ме интересува въобще. В Русия си искат строените старци със знамена на стадиона, стройни редици и военни команди. Тъпотия. Трябвало да бъде като на игрите в Сочи. Боже… Плюя на всичко това.

 

И те (в  Русия) решиха да измислят алтернатива на игрите във Франция. И измислиха: Световно първенство по хрупане на краставици в Кировски район на Русия. Там някаква изкуфяла лелка обявяваше победителите в откаченото съревнование. Имало състезатели от Бангладеш, Египет, Йемен, Сенегал, Китай, Судан, Таджикистан – общо от 13 държави. Шампион станал някакъв египтянин, който хрупал най-шумно. Измерили му децибелите. Бил камилар, но сега му направили нещо на зъбите и хрупал  много шумно. Чували ли сте нещо  по-малоумно и по-тъжно?

 

Александър Невзоров

 

Текстът е от Ютуб каналът на Невзоров, където за него са абонирани 1,98 млн души.

 

Александър Глебович Невзоров известен руски журналист и телевизионен водещ. Бил  е депутат в няколко руски парламента. Известен с критиките си към управлението на Путин и противник на войната срещу Украйна.

 

През 2023 г. Московски съд го осъди задочно на 8 години лишаване от свобода. Невзоров беше признат за виновен за разпространение на фалшиви новини за действията на руската армия в Украйна. Журналистът-интелектуалец обаче вече бе напуснал Русия. Интерпол отказа на Москва да го издирва и екстрадира. През април 2023 г. руското министерство на правосъдието го обяви за чуждестранен агент. През юни президентът на Украйна Володимир Зеленски предостави украински паспорти на него и на съпругата му. Коментирайки присъдата си Александър Невзоров обяви, че няма никакво намерение да се връща в Русия и че е човек без националност и без страна.

 

"Имам украински паспорт и много се гордея с него. Въпреки това в Украйна не ме приемат за свой. Ценят ме като съюзник, приятел и рицар, който воюва за Украйна", написа Невзоров в "Телеграм".

 

Преди време Невзоров написа:

 

 „Тъпата“ Америка има 360 Нобелови лауреати.

„Разпадащата се“ Еврота е с 364.

„Великата Русия“, основно СССР даде на света 23 Нобелови лауреати в различни области на знанието. От тях повече от половината са изгонени или избягали от СССР/Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 8129 |02.08.2024 Всичката Мара втасала, сал на Георги медала ни е проблем. Наистина ли? . 7| 11854 |01.08.2024 Дишай: Държавата казва, че черните токсични облаци от пожарите са безвредни, а може би и полезни? . 25| 23779 |31.07.2024 Наемници в БПЦ подкараха крайцера „Аврора“ по Сена, вместо да са при пожарите и жертвите на насилие (Специално приложение за путинолюбци) . 29| 15719 |27.07.2024 Миротворецът Румен Радев в море от 207 „военнолюбиви“ нации в Париж. Макрон пуснал ръка на Десислава Радева…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads