Реклама / Ads
23| 15451 |03.05.2023 ГЛАСЪТ

Било ли е семейството на Гешев с него по време на взрива? Кой и защо пласира неистини?

.
Има неприемлива цена...
Въпросът за това дали семейството на Иван Гешев е било с него в колата или не, е много, много важен. Истината ще даде отговор на много съмнения и спекулации. Защо мълчи главният прокурор?
 

Медийното продължение на Иван Гешев – сайтът Пик, - в деня на взрива до кортежа на главния прокурор написа, че те единствени са разговаряли с него и той е казал: Добре съм. За децата ме е страх! От Пик допълват, че от много сигурен източник знаят, че семейството на Гешев – съпругата му Детелина Ханчева (съпругата, точно така пише) и дъщерите им Ивет и Далия са пътували с него в същата кола.

Днес вече това твърдение е опровергано от разследващите.

 

Възниква въпрос от морално естество: Кой родител е склонен да употреби семейството и децата си, за да предизвика съпричастност и съчувствие? Кой мъж би направил това, за да подсили ефекта от драматична случка, представяна като „атентат срещу държавността“?

 

Гешев и медийните му гласове мълчат по тази чувствителна тема. А те обикновено се информират от него или по негова заръка какво да пишат.

Сийка Милева ли е била с него? Тя е говорител на главния прокурор и има логика да е до своя началник. Но защо това да е тайна и да се прави опит да се пласира в публичното пространство мелодраматична версия с участието на дъщерите?

 

Да не би в отношенията между Сийка и Иван да има нещо, което главният прокурор не желае да става публично достояние?

 

Защо бащата, а не главният прокурор Иван Гешев, не разсее съмненията с едно изречение само? Били ли са дъщерите му в колата или не са били? Много е важно. За обществото е важно, защото дава представа за ценностите, които изповядва всеки един родител. Наистина ли запазването на поста оправдава всички средства?

 

Как ви се струва този казус?

 

И въобще не ви ли прави впечатление кавалкадата от разминавания в информацията от различни участници в разследването?

Водещият следовател по случая Мариан Маринов отрече твърдението на вътрешния министър Иван Демерджиев, че има заподозрян. Няма заподозрян, - отсече следователят.

 

Маринов отрече също твърдението на шефът на Следствието Борислав Сарафов, че по случая работи и израелски експерт. Заместникът на Сарафов моментално цъфна по една телевизия и с крива усмивка обясни, че Маринов явно не е запознат – имало израелски експерт. Но как така действащият на терен следовател не знае за такъв човек? Странна работа, съгласете се.

 

Разминавания има и по отношение на количеството взрив и по още куп неща. Например, прокурори споделиха, че са били задължени да участват в т.нар. протест срещу заплахите и атаките срещу прокуратурата.

 

Оставаме с впечатлението, че различните участници в разследването държат да съобщят определени информации и да постигнат определени внушения. Не изглежда професионално. Изглежда нагласено и диктувано от различни интереси. Въпросните разминавания засилват съмненията относно автентичността на случилото се.

 

А съмненията се засилват.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 11826 |02.05.2023 Липсата на съчувствие към Гешев е резултат от колосалното разминаване между прокурорската каста и гражданите . 21| 17734 |25.04.2023 Американците спасили Борисов. Той поднася Гешев на „ПП – ДБ“ като данайски дар? . 6| 13601 |19.04.2023 Депутатът Радостин Василев иска имунитета на Иван Гешев. СУ срещу школата в Симеоново, как е? . 17| 12200 |18.04.2023 Нещастна е страната, която има нужда от герои. Защо отстраняването на Гешев е национален приоритет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads