Реклама / Ads
27| 16639 |30.12.2023 ГЛАСЪТ

Борисов се освети като човекът на Вова в България. Три начина, по които руските служби вербуват баровци у нас

.
Путин и Борисов - братя по интереси... Източник: Фрог нюз
В последно време Бойко Борисов дава всичко от себе си, за да търси поводи за остри критики срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев. Последните нападки са по повод подхвърлена идея на Тагарев, че можем да изпратим военна част в Червено море да помагат в действията срещу хутите, които нападат търговски кораби, в това число и български.
 

Борисов отдавна „крои шапката“ на Тагарев, който ясно заявява антикремълска позиция и подкрепа за Украйна. Създава се впечатление, че това поведение на военния министър силно изнервя Борисов.

Може да се предположи с голям процент на достоверност, че изнервянето на лидера на ГЕРБ е следствие от изнервянето на Путин заради все по-осезаемото отдалечаване на България от контрола на Москва.

 

Засилената активност на Путин в българска посока е породена от желанието му да отслаби ЕС и НАТО. Той все още се надява, че ако успее да подкопае евроатлантическия курс на една отделна страна, ще успее да подкопае структурата на европейската геополитика. Агресивните действия на неговите спецслужби, включително терористични, на територията на България обаче предизвикват обратен ефект. Над 62% от българите категорично са за бъдеще на страната ни в ЕС и НАТО.

 

За Кремъл най-важни са агентите на влияние, които работят за руските интереси в други страни.

 

Тези хора се подбират от средите на политическите кръгове – най-висшият ешалон, защото могат да влияят на вземане на решения в полза на Москва.

 

Руските тайни служби разполагат с такива хора в България. Част от тях са „контингент“ на самия руски президент Владимир Путин. Подходящи за тази роля са хора като Бойко Борисов, Виктор Орбан в Унгария, Александър Вучич в Сърбия и др. Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсл, която се прочу като танцува с Путин на сватбата си, продължава да възхвалява неговия режим, за което получи прекрасен имот в Русия. В същата редичка е и бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, който дори бе санкциониран за откритото пропагандиране интересите на Кремъл.

 

СВР и ГРУ вербуват подобни лица по три класически начина:

 

1. С пари.

2. С компромати (сексуални афери, корупция, дрога, алкохол и прикривани пороци, както и нелицеприятни факти от биографиите).

3. С пари и компромати.

 

Българската прокуратура може да продължава да се прави на сляпа и глуха за златните кюлчета, пачките евро, имотите и сексуалните игрички с Мата Хари на Б.Б., но ГРУ и СВР са извлекли нужните им ползи от тези скандали.

 

Много е възможно същите руски служби да спират разследванията и повдигането на обвинения. Което прави въпросното лице още по-зависимо и гарантира, че ще изпълнява всичко, което му се възложи. Тази желязна хватка е до живот. Ако някой се опита да се освободи или да откаже да се подчинява – случайно пада от балкона или му се случва нещо друго.

 

Вербуват се политици, министри, олигарси, висши ченгета и военни, важни държавни чиновници. Все по същата схема. (Същото правят и други тайни служби, но в случая става дума за руските.)

 

Няма доказателства? Да видим.

 

На 16 септември 2022 г. в някои медии се появи запис на телефонен разговор с глас, силно наподобяващ Бойко Борисов три дни преди посещението му в Москва на 30.05.2018 г. Записът показва, че Борисов е знаел, че ще бъде „натиснат“ и уговарян за нещо, от което нещата могат да се „сговнят“. Любопитно е, че 5 дни преди това президентът Радев е бил на посещение в Сочи, където е разговарял с Путин по темата за газов проект.

 

През 2019 г. Договорът за трасето на Руски/Турски поток между „Булгартрансгаз“ и руската страна става факт. Този факт – построения газопровод, - е следствие от политически решения и съответно „натискане“ от Кремъл и Путин. Това струва на българските данъкоплатци 3 милиарда!

Ето какво казва по този повод вече бившият вице-президент на Газпромбанк Игор Волобуев: „Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на Газпром да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Турски поток и Северен поток-2. Да се ​​лиши Украйна от статут на транзитна държава. Това развърза ръцете на Путин да започне войната срещу Украйна.“

Тоест, правителството на Бойко Борисов осъществява плана на Путин и подпомага вероломното нахлуване на руските войски на украинска територия.

 

Как се нарича това?

 

Следващият пример също е забележителен. На 11 май 2020 г. се провежда телефонен разговор между Борисов и Путин. За него съобщава официално Министерския съвет в София. Само че информационната агенция на руската власт РИА "Новости" цитира съобщение от Кремъл: "На 11 май по инициатива на българската страна се състоя телефонен разговор между президента на Руската федерация Владимир Путин и премиер-министъра на България Бойко Борисов. Президентът Путин поздрави Бойко Борисов с избирането му на премиерския пост и изрази надежда, че руско-българските отношения ще се развиват в конструктивен план".

 

Борисов се помолил на Вова да го поздрави с новия-стар пост. Уникално чувство за чест и достойнство...

 

Да не говорим за това, че руски фирми строиха Туски/Турски поток през България, охраняваха ги въоръжени лица от частната армия „Вагнер“ и Борисов им плащаше с парите на данъкоплатците.

Пак по времето на Борисов България изплати 620 млн евро на Русия за спирането на АЕЦ „Белене“, довело до „неустойки, пропуснати ползи, разходи за демобилизация“.

Примери има още. Ако българската прокуратура си е на мястото много лесно и бързо ще изясни кои действия са в полза на националните ни интереси и кои – в интерес на Путин и Кремъл.

 

Затова Борисов яростно напада Тодор Тагарев и няма търпение на 1 март да постави свой кадър във военното министерство, който най-вероятно вече е одобрен от Кремъл.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 15897 |29.12.2023 Алтернативата: В Русия Волгин ще бъде арестуван, бит, изнасилен и осъден . 58| 20682 |27.12.2023 Шифрограма разкрива подаръците на Дед Мороз за родните „балалайки“ от Кремъл. Подмокряне и оргазми . 46| 13595 |23.12.2023 Грях пред Рождество: Опитайте да смените граф Игнатиев със Списаревски и защитниците на МОЧА ще ви избият зъбите . 28| 18608 |22.12.2023 Яжте си пържолите, бе: Борисов не познава Домусчиеви, а честните олигарси нямат нищо общо с кокаина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads