Реклама / Ads
17| 34887 |28.11.2011 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд (21-25 ноември)
 

Понеделник, 21 ноември


Пол Валери беше казал: „Любов е да сте глупави заедно.” Което по принцип е така, но има и изключения. Когато единият от влюбените е на години. Тогава може и само той да е глупав. Защото, както сме отбелязвали и друг път, младата жена е голяма беля. Укрепва физиката на мъжа, но му съсипва психиката. Това не сме си го изсмукали от пръста, а сме го наблюдавали в реалния живот. Мъж с млада жена се поддържа, младее се, може дори да бяга за здраве… Но вътре в здравото тяло червейчето ръфа безмилостно душата: Къде ли е сега? С кой? Какво правят? (В смисъл дали не правят онези, смешните движения…) И почва един мониторинг – що се реше, що се гримира, що се е издокарала… После следене, детективи, снимки… И любовта неусетно отлита, ако е била тя, де…

В „Разказ за стария глупак” Зошченко пише: „Е, разбира се, случва се и у нас понякога млада жена да се омъжи за възрастен. Но този възрастен обикновено ще е някой голям физиолог или ботаник, или ще е изобретил нещо, или най-сетне е отговорен счетоводител, който притежава добра материална база за двама.”

Тук е заровено кучето – добра материална база за двама. От декларацията на Деница Гаджева научаваме, че момата закупила наскоро апартамент на централно място за 250 хил. лв. С кредит го купила, не по някакъв друг начин. Кой дава кредит от 250 хил. на една 28-годишна пи… девойка, не мога да ви кажа. Пък и да знаех, нямаше да ви кажа, защото ще се юрнете всичките натам да теглите кредити, които посмъртно не можете да върнете, ще фалира банката, ще повлече и другите банки… и целият труд на Дянков ще иде на кино…

Пък Камен Петков, о.з. депутат от Атака, вика, че Гаджева се сдобила с кола почти веднага след началото на връзката й със Сидеров. Според  „Монитор” било BMW 3-та серия за къде 60-80 хил. лв.

Може да е и любов, знам ли. Но може и да не е. На едно място Фредерик Бегбеде казваше: „За 1500 евро 95% от хората ще се съгласят да преспят с тебе. За по-малко от половината всяко гадже ще ти духа. Ще се прави на обидена, няма да се похвали на приятелките си, но за хилядарка можеш да правиш с нея каквото поискаш.” От една страна, не мисля, че Бегбеде преувеличава. Но пък, от друга страна, оня ден четох, че Маги Колева, Мис Плеймейт 2011, отказала секс за 20 000 лв… Което силно ме зачуди, щото за тия пари и много мъже не биха отказали…

Но това, че Сидеров й е купил апартамент и кола, но не се е оженил за нея, ме кара да мисля, че не му е чак изпила чавка акъла. Един пич, опитен в тия работи, викаше: „Не мисля, че ще се оженя отново. Просто ще намеря жена, която не харесвам (щото винаги се стига до там, ако не се стигне и до убийство преди това – бел. Т.Ф.) и ще й дам една къща.” Такъв подход икономисва маса средства и време.

Нема какво да се лъжем, всеки мъж, който гони шестдесетака, тайно завижда на Сидеров. Но много касапски се разправи с бившето си семейство, бе!

Изхвърлил Капка от главен редактор на вестника. И, не знам дали е верно, но се чу, че я заточил в Самоковския манастир. Както Хенри VIII постъпил с първата си жена. Изрично уточнявам за първата, щото другите, Ан Болейн например, направо ги колял… И цялата фамилия изпаднала в немилост. На Малък Митко му рекли, че ще му бият и сенкята, ако се появи пак в централата на Атака. Братовчедка й на Капка, депутатката, принудил да напусне групата. Баща й, също натирил. Вуйчо й, портиера, собственик на няколко офшорки, дори и него натирил…

Не бива така. „Какво ще каже бог, иже еси на небеси?”

 

Вторник, 22 ноември


Бившият депутат от Атака Валентин Николов вика, че в парламента се говорело, че Сидеров си купил вила на Лазурния бряг - между Ница и Монако за 750 хил. евро. А като почне да се говори, все има защо. Така се говореше и за Пъпката, че има имение на Лазурния бряг и излезе верно. А и като слушам как Тетка Капка страдала, наистина има нещо… На нашите години така не се страда от наранени чувства само. 10 млн. лева субсидия бил взел Сидеров за последните 5 г. и никой не ги знаел къде са отишли. Отделно пък се говори за други суми, които взел, дето крепеше… рейтинга на Борисов. И с вестник „Атака” работата не била от най-чистите…

До 2005 г. с Волен Сидеров и Капка бяхме колеги в „Монитор”. Не се хваля, просто го съобщавам, та като ви кажа, че тогава бяха скъсани като карпатски вълци, да ми повярвате.

Има сред вас такива, дето ще рекат: тоя му се зловиди, че Сидеров си е напълнил гушата. Да, зловиди ми се. И е нормално на човек да му се зловиди, когато друг си пълни гушата? Да не би да не е?!

Камен Петков  вика: „Всички хора, които бяхме до него, се чувстваме предадени. В крайна сметка се оказа, че единствената цел на създаването на партията е била лична финансова облага.”

Да, така се оказа, но това не изключва патриотизма. “Патриотизмът, викаше един пич, е да почиташ недвижимата собственост повече от принципите”. И като се замислиш по-издълбоко, какво е родината, ако не съвкупност от недвижими собствености?

Предадени?! Айде моля, моля… Когато си купуваха депутатските места, не мислеха. При подходящ вятър, от един километър можеше да се подуши, че Сидеров е син на лейтенант Шмид… Та казвам, че за измамените измамници никак даже не ми е мъка. Въпросът е за онези стотици хиляди българи, които му повярваха и гласуваха за него. Ако сме народ, а не мърша, сега трябва да му се поиска джоап на този ”патриот” и „народен трибун”…

Ба… Колкото поискахме на големите политици и общественици Тошо Пейков и Весела Драганова, царските мандатоносители… Помните ли ги? Еми то затова сме на тоя хал, щото никой нищо не помни… Тошо Пейков си купи апартамент в центъра на София с парите от субсидията. И не можеше да разбере що го упрекваме: „К’во лошо има?”, викаше. Нищо, к’во…  Пък Весела закупи няколко етажа за офис на партията си (виж ми окото), също в центъра… Какво прави Янето със субсидията е тъмна Индия. Ами партия „Лидер”? Ами Съюз на патриотичните сили „Защита”? Щото ние, като много ларж, даваме субсидия на всяка партия, която вземе повече от 1% от гласовете. Даваме и повече не питаме. А помните ли как атакистите се канеха да дават субсидията си на онкоболните? Как нямаше да се возят на служебните мерцедеси? Как…

Но то си е казано отдавна. Премахни глупаците, тарикатите сами ще изчезнат.

 

Сряда, 25 ноември


Цветанов рекъл пред "Труд": "Адвокатите да спазят принципа "почтеност и честност".

Много просто момче е тоя Цецо! Нали ще умрат от глад, бе! Адвокат е съществително нарицателно за… Ако искам, мога да кажа за какво, щото сред феновете ни  има малко адвокати. Съдя по поръчките за книгата. Те се и крият, де... Само един-двама си признаха. И аз знаете ли какво направих? На всички други пращах книгата за 10 лв., на адвокатите по 11. Да. Например на един Стоян, софийски адвокат (пълното му име се пази вкъщи). Взех си му 11 лева като стой та гледай. Мислите ли, че ако му падна той ще ми прости? Да, бе! И вместо посвещение му написах: „Няма вицове за адвокати! Всичко е истина.”

Пък от сайта за нововъзникнали думи „Неолог” разбрах, че все по-често вместо адвокат с предикат, се използва думата айдукат. Което е напълно в съответствие със закона за икономия на изразни средства. За да не казваш безскрупулен измамник например, а с една дума само...

Една година в Пазарджик хванаха един бракоразводен адвокат да изпраща за 8-ми март 1000 картички с текст: „Обичам, те! Обичам, те! Обичам, те! Твой Пешо.” Да му счупиш ръчичките!

Станишев представил идеите на партията за алтернативен бюджет. И за всички имало повече пари в него – за здраве, за наука, за общини, за пенсиите… Което много ми напомни как СДС през 2002 г. викаха: „Ако Симеон бъде избран за лидер на партията, ще му предоставим анализ на положението в страната.” И хич не им идеше на ум, че ако анализът им на положението в страната беше верен, Симеон нямаше да е в страната, камо ли премиер…  И „най-успешният кабинет” щеше да повтори, а не Ваньо две години да се сърди и мълчи на народа…

Бойко рекъл на събрание на КРИБ, че догодина България може да усвои най-малко 4 млрд. евро европейски средства. „Ако не си разбутаме държавата”. Демек ако нема стачки, протести… И за да не е толкова абстрактно, подмазал тия 4 млрд. с атрактанти. (Атрактанти, за който не знае, са вещества, които се слагат на

стръвта, та да се лъже рибата по-лесно.) „Ако тези средства бъдат усвоени, от бюджета за догодина, ще могат да бъдат заделени повече пари за образование, здравеопазване, спорт и култура…”

Ако! Чета дисертацията на един млад автор-европеист. „Към април 2011 г., на петата година от членството в ЕС, България е усвоила едва 11% от средствата за периода 2007 – 2013 г.”

4 млрд.?! Да си скъсаме гъза… Ама няма, щото не виждам някой чак така да се напъва… Ако става дума за присвояване, то е вече друго. Може и повече. Всъщност, присвояването е форма на усвояването, не ли?

Бойко упрекнал предишното правителство за работата му в туризма, главно заради липсата на пречиствателни станции по морето. „Аз в Балчик, като открих пречиствателната станция, смятах на ден в този малък залив при толкова туристи по веднъж на ден, какво отива там. А това мога да сметна и за другите курорти.”

Недейте, г-н премиер, дайте формулата и не си губете времето лично да броите…! Какво нещо е, когато един държавник си разбира от работата! Досега всички смятаха туристите на глава, единствено на Бойко му хрумна да ги погледне като… Така де, сещате се.

Но допуска грешка, щото го смята по веднъж на ден. Чужденците ходели и по два пъти. Било свързано нещо с яденето. И е възможно. Като ходим в Турция на ол инклузив и ние често сме ходил по два пъти. Даже една година се случихме по време на националния им празник и те такава софра опнаха, че ходихме три пъти. Да, честно! Затова и запомнихме кога им е Деня на независимостта – 29 октомври.

Един приятел ми прати въпрос от тест за интелигентност: „Изключете логически излишната дума от поредицата: Бойко, Цецо, Вазов…”

Елементарно, не ли?

 

Четвъртък, 26 ноември


На заседание на МС обсъждали, че трябва да се платят на руснаците $1.4 млн. за отработено ядрено гориво, което Станишеви „забравили” да платят. И Игнатов рекъл: „Ние първо да благодарим на Влади Горанов за това, че преговорите бяха направени така, че руснаците се отказаха от иска, защото лихвите възлизаха на над 3 млн. лв.”

А познайте как е реагирал премиерът на това „Първо да благодарим на Горанов”! Точно така. Тия леваци не се научиха, че «не е ласкателство, да кажеш “благодаря”, става му приятно на човека...» Англичаните казвали благодаря по 5 000 пъти годишно, а ние се стискаме, гаче от джеба го вадим… И обратно, ако не кажеш благодаря, му става много неприятно: «Ще ми благодариш на мен, че това го говорихме на разговора с премиера Путин! И се разбрахме да платим главницата, за да не се излагаме пред хората. Трайков е присъствал и знае какви усилия положихме…”

Ама наистина, много глупави министри. Щото, нали, умните хора се учат от чуждите грешки, глупавите само от своите и то не винаги… Плевнелиев яде калая. Оня ден и Нона го отнесе за същото… И що така се скъпят за похвалите, гаче той на техните похвали чака? Тук се сещам за едно тълкувание, което Св. Йоан Златоуст прави на молитвата „Отче наш”: „Никой да няма безразсъдната мисъл, че се прибавя святост с думите „да се свети Твоето име”, като че Той я няма. Когато казваме: да ce свети Твоето име, прославяме намиращата се в Него святост, защото тук да се свети е казано вместо да се прослави…”

А той и без тях се прославя всеки ден… БНР съобщи, че подсъдим по ‘‘Килърите‘‘, некой си Кеца, разказал пред съда, че присъствал на  среща на Бойко с Бай Миле, Сретен Йосич, Стоил Славов и други сикаджии, на която се сговаряли как да съберат пари, за да направят Бойко шеф в МВР и да му купят чин. (От кой да го купят, не става ясно. Предполагам, че от царя, той тогава беше маркетмейкър.) Кеца рекъл още: „Бойко отговаряше за канала за наркотици през Турция…"

„Бивол” напомня, че тази прослава съвпада с прославата, която се съдържа в секретните грами на американската амбасада: „Обвинения в миналото свързват Борисов със … сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO потвърждава тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си…, за да прикрие криминалните си деяния…”

Съвпада и с прославата, която му направи Йоца Амстердама пред Белградския съд, че у нас е бил закрилян от гл. секретар на МВР Борисов и от бизнесмена Гигов.

И обяснява защо през 2005 г. Бойко ходеше из София с 10-15 бодигарда и виеше като линейка, че животът му е в опасност…

В първото си изказване като председател на ПЕС Станишев обвини европейската десница, че поддържа правителства от нейното политическо семейство и си затваря очите за потъпкването на демокрацията. И го илюстрира с един израз, с който навремето се обясняваше защо американците подкрепят банановите диктатори: "Копеле, но наше копеле!" Това обяснява и защо американската амбасада подкрепя Бойко…

А „копелето” му честити учтиво:

Уважаеми г-н Станишев,

Приемете поздравленията ми…” и т.н. и т.н.

Сега да не напомняме, че за един момент и Станишев беше тяхното копеле, щото Буш го нарече „Мистър Клийн”, даже за зет го искаше. Но иначе е прав, че така правят енепейците.

Оня ден холандецът пак каза, че няма да видим Шенген, докато не покажем напредък в борбата с корупцията. (Не го е срам! А българският народ като един застава на страната на въстаналите бури! Дедо Вазов специално пише „Героите от Англо-бурската война”…) Прав е Бойко, дето се направи на зает покрай бюджета и каза на холандеца да дойде друг път… Като нема добра новина за управлението, нема що да идва. Финландия също беше против приемането ни в Шенген. Но през април Мари Кивиниеми от Партията на Центъра беше сменена от Катайнен, председател на Национална коалиционна партия, член на ЕНП. И  ние станахме пригодни за Шенген за една нощ. Катайнен даже похвалил Борисов по телефона: „Впечатлен съм, рекъл, от финансовата дисциплина и реформите в България.”

Та като заидва някой премиер, преди да му чуете оценките за нашия кабинет, заинтересувайте се дали е от ЕНП, от ПЕС, или е либерал.

 

Петък, 27 ноември


„Бойко гони Бербо за №1”, ликува „Стандарт”. „Бойко диша във врата на Бербо за футболист № 1”, додава и „Труд”. Според „Стандарт” премиерът бил четвърти във временното класиране за футболист на годината. Пред него били само Бербатов, Стилян и Ники Лозанов, пардон, Михайлов. Това Йовов, Спас Делев… му гледали номера на фланелката. Според „Труд” Бойко бил даже втори. Премиерът нижел гол след гол с екипа на "Витоша" (Бистрица) и затова феновете масово го посочвали за футболист № 1.

Най-добре ще е вече всички класации да започват от № 2 – „Мъж на годината”, „Политик на годината”, спортист, футболист, мениджър…  Борисов № 1 и нататък да се нареждат както си искат. България отдавна не е имала такъв енциклопедист, такава всестранно развита личност. То и по света не е имало, откакто почина Туркменбаши.

Путин рекъл: ”Ние живеехме скромно. Мама готвеше зелева супа, кюфтета, котлети, блини. А в неделя и на празник печеше пирожки със зеле, с месо, с ориз и ватрушки".

На това скромно ли му викате бе, г-н Путин?! Това си е направо детство на среден буржоа, в сравнено с пролетарското детство на нашия премиер: „Трябва да кажа, че аз съм израснал само с хляб и картофи. Майка ми мажеше мас от прасето и поръсваше малко със захар. С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата да ритам топка.”

И затова ще стане и футболист на годината. Няма друг да е тичал на една ръка…

В Часовете питат министър Трайчо защо енергийната мафия резна ухото на шефа на АЕЦ „Козлодуй” Сашо Николов. Щото, съгласете се, едва ли го е направила някоя пенсия… Трайчо вика: „Някак си много лесно всички бяхме решили, че тези времена са отминали…”

А, не! Айде без обобщения! Ние сме решили точно напротив. И се опитваме и на другите да го кажем, ама малко хора чуват…

Послу колегите му застават в партер. Питат го намалил ли се е потреблението поради кризата. Ах... Вика: «На мен и без друго не ми остава време да пазарувам, откакто съм министър. А и е ужасно усещането, че всички те гледат в ръцете, дори когато си купуваш елементарни продукти... Едва ли някой ще ми повярва, че преди това имах по-добър стандарт на живот…”

Едва ли… Народът не вярва на никого. Помня как през 2002 г. Александър Йорданов беше отишъл да пазарува в “Билла”. И една гражданка го пресрещнало и ехидно го попитала на неприлично висок глас: “Ще ядем а, ще ядем, господин Божков?” Сашо се опитал да обяснява, че не е Божков, ама госпожата презрително го отминала… Сашо, ако си го визуализирате, си му личеше, че потребява. Трайчо това го спасява донякъде, че е слаб „като глист”, както казват на село…

Пък в трамвая чух една ватенка да говори с ватмана и да прославя Борисов в сексуално ангажиран контекст. „Тоя как си представя да бъркам бетон на 65 г., бе? Има ли нещо в кофража?” (В черепа иска да каже.) Щото чул по радиото Мента Стоянова да обяснява как от догодина вдигат пенсионната възраст с една година и до 2021 щяла да стане 65 за мъжете. Обаче ватманът беше контра: „А, не ми пречи, аз моем си въртим геврека и до 70 г… Да си седим дома, да се караме с дъртата и да си подпръдваме без пари, по ли е добре?!”

Пенсиите, така ли правите?! Де гиди дърти мискини! Апропо, като казах де гиди, та се сетих за Ги дьо Мопасан, дето викаше, че това е семейният живот: „Обмяна на лоши настроения през деня и лоши аромати вечерта…”

Най-тежката жена в света според Гинес, 441-килограмовата американка Полин Потър, била фурия в леглото, пише британският "Сън". "Въпреки че краката й тежат повече от мен, сексът е удоволствие и за двама ни", хвалел се съпругът й Алекс, който тежи с малко повече от торба цимент. Той се развел с нея преди 3 г., но се върнал, щото такъв секс нямало другаде…

Тоя трябва да е голям специалист, иначе не виждам как ще се ориентира кое къде е… От стари хора съм чувал, че можело, ако жената се поръси обилно с брашно и се тупне силно по корема. И то си показвало къде… Но този подход изисквал много бърз рефлекс. Не знам. Това си е чиста лапароскопия, мен ако питате… Но аз друго исках да ви кажа, а се отплеснах. В книгата си „В сянката на Борисов” колегата Иван Бакалов пише, че Бойко рекъл веднъж: „С Х всеки може, ама да видиш с Y…” Където „Х” била „известна млада журналистка, а „Y” – също известна, но възпълна и много далеч от сексапила медийна шефка на средна възраст”. Ако премиерът верно е праснал тая медийна шефка, шапка му свалям! Това се доближава до подвига на Хашим Тачи с Мадлин Олбрайт. Може би малко преувеличавам, но не много…

А колкото до теста, дето ви споменах по-горе… Вие сериозно ли мислите, че Вазов е излишен, а Цецо и Бойко са си на мястото? Еми тогава…

To be continued next Monday

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 25658 |21.11.2011 Четвърти километър . 17| 27538 |14.11.2011 Четвърти километър . 49| 27995 |07.11.2011 Четвърти километър . 34| 27013 |31.10.2011 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads