Реклама / Ads
17| 11810 |31.08.2019 ГЛАСЪТ

По-добре урагана „Дориан“, отколкото по „Хемус“ и Околовръстния

.
Да се хванеш за главата...
В петък: по т.нар. магистрала „Хемус“ в посока Варна, Плевен, Русе, пред първия тунел – 5 километра автомобили в плътни колони. Ад и клаксони. Трима полицаи се суетят – думата „организация“ е напозната за телата в униформи. Но те опитват и опитват - без никакъв резултат.
 

В обратната посока на същата т.нар. магистрала, движението се отбива по стария път през Витиня. Километрична колона, пълзяща през дупки, ями и кратери с 2-5 км/ч. Загрели двигатели, майки с деца в обраслите канавки „по нужда“, облаци прах. Витиня - българският Кашмирски път на смъртта… Не се шегувам.

 

Съобщение на полицията в сайтове, телевизии и радиа: Катастрофа на магистрала „Струма“ затруднява движението. Бах мааму – пети път за пет дена. И там никой не е чувал за „организация“ и действия в подобна ситуация. Автомобили пълзят, времето зацикля, планове се провалят, семейни кавги се разгарят, уикендовото настроение отива в кенефа. Майната им на почивните дни, да живеят магистралите – кръвоносната система на процъвтяваща икономика. Вън личните емоции и черногледството!

 

Катастрофа и турци, връщащи се от Турция към страните в Европа, където се изхранват и живеят добре, затрудняват движението по магистрала „Тракия“. Нищо ново, но все така отвратително. И никаква промяна: пътни полицаи дебнат в маранята да хванат някой будала и да го изцедят като лимон. По устав и закон.

 

Същият петък, 29 август. Влизаш в София по „Цариградско шосе“. Верният израз е „опитваш да влезеш в София“. Четири колони автомобили са затапени още преди двореца „Врана“. Стотици автомобили, кашлящи облаци смрад във въздуха на най-замърсения град в ЕС. Причина за „тапата“ – леко ПТП. Двама полицаи са отцепили района, сякаш току що страната е нападната от външен агресор. Трети полицай, подпрян на мотоциклет, цъка по мобилния телефон. Явно това е разбирането им за организация - спиране или в краен случай, затрудняване до крайност на движението. Колко псувни са отнесли… Но к’во им пука - техните планове за петък може и да се случат.

 

По същото време на Околовръстния път е битка за място в километричните колони. До резиденция „Бояна“ един автомобил е влязъл в багажника на лъскав „Мерцедес“. Пак задръстване, стотици озъбени физиономии зад воланите и стъклата. Никой няма да стигне навреме. Полицаите – същата картина като в предните ситуации: суетене, желание нещо да направят, но не знаят какво и как.

След кръстовището на бул. "Борис III“ започва „Панамериканското шосе, водещо към вулкана „Котопакси“ в Еквадор". Оцеляват примирените и най-нахалните. Истинско изпитание за коли и хора. Продуцент: държавата.

 

От Пътна полиция личи, че опитват да направят нещо. Старанието им обаче повече пречи, а не помага. Съжалявам, питайте когото искате, ще ви каже същото.

 

На АПИ и Министерството на регионалното развитие не им дреме - очевадно е.

 

И какво ви остава на вас, гражданите без права?

 

Първи вариант: Стане ли задръстване, слизате от колите и се прибирате както можете. Блокират се пътища, блокира и държавата. Това ще принуди властта да вземе адекватни мерки по проблема с организацията.

 

Втори вариант: Гласувате с разум за своето и на децата си настояще и бъдеще.

 

Трети вариант: Всичко продължава както досега. Кочина, кочина, кочина и ние освинени вътре.

 

Четвърти вариант: Спрете да пътувате, мамка му. Няма да има задръствания, нито ремонт на ремонта. Току виж завършили ремонта и на някой тунел...

 

Във Флорида треперят от урагана „Дориан“. Ние от организация на движението, която помита всичко по пътя си. "Дориян" е веднъж на 30 години. Нашата пътна драма - всеки ден.

 

Ако бяхме като германците, щяхме да изчислим какви загуби носи скапаната организация по пътищата, лошите ремонти, некачественото строителство, неефективната полиция и най-вече часове престой в задръствания и тапи. Стотици милиони, че и нагоре, се губят в пътния хаос. Но не сме германци, нито някой от съседните народи, които се бунтуват, когато нещо не върви. Въпросът е какви сме? Изгубени милиони и похабени нерви. Никъде другаде не търпят подобна свинщина. Никъде.

 

Гражданин Х,

редовен участник в „тапите“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 20261 |29.03.2018 Турски самолети над Атина? По-добре проститутка за 5 евро в Париж . 20| 22084 |24.10.2017 Ако ще ни управлява мафията, по-добре тази страна да я няма . 10| 18836 |11.06.2017 Р. Кънев: Интересите на Пеевски бяха по-добре защитени от тези на десните избиратели . 8| 11868 |16.01.2017 Прав е Горанов - по-добре избори до дупка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads