Реклама / Ads
40| 16277 |18.05.2023 ГЛАСЪТ

Дулово срещу Хаджидимово: Защо, бе, Бойко, защо не каза на Дьеси за Иван? Войни в ГЕРБ като в „Ергена“

.
Намръщената Деси и засмяната Мария... Източник: БНТ
Десислава Атанасова, шеф на парламентарната група на ГЕРБ, дясна/лява ръка на Борисов, направи мело-драматично признание: Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по телефона“.
 

Признанието е пояснение към изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че се е обадил на един политик, който „считам за приятел“ – „политик жена“, когато научил, че номинираната за премиер Мария Габриел заяви, че първата работа на правосъдния министър в нейния кабинет, ще бъде да поиска от ВСС Гешев да бъде отстранен за оронване на престижа на съдебната система.

 

Деси казала на Иван: „Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път“.

 

Уж нищо и никакво оправдание, но то казва много. „Разбери ме“… означава извинение, което тя се опитва да аргументира с „от нея го чух за първи път“. Сиреч, както често казва Борисов, ако знаех, щях да те информирам, разбира се. Но не е знаела жената, политик и приятел на главния прокурор. А дали лидера на ГЕРБ не е спестил от нея въпросната информация, за да не я докладва Деси на Иван?

 

Продължавайки в стил „лексикон на шестокласничка“,  Атанасова признава още, че с Гешев се познава от десет години, но отношенията им били „институционални и служебни“. Сакън някой да не си помисли нещо друго…

 

В студиото на бТВ Деси все пак усети, че нагазва в мътна вода и побърза да се застрахова:

„Какво означава да сме приятели? С него не си разказваме рецепти. Той ми се обади по телефона, не аз на него. Телефонът ми е публичен и много хора ми звънят“.  И допълни с нотки на драма, че според нея не било нормално в такъв момент главният прокурор да ѝ се обажда.

 

Не е нормално, но се обадил и тя не само му вдигнала, но и се опитала да обясни, че няма нищо общо с идеята за неговото отстраняване. По всички други въпроси е веща, съдейки по надменното и самоуверено поведение в медиите и парламента, но пред Гешев почнала да се оправдава.

 

Десислава Атанасова прави мили очи на Гешев, а преди това на Сотир Цацаров, заради скандални сделки, в които е замесено името на съпруга й, - коментират хора от ГЕРБ. Това обаче са клюки, разнасяни от завистници, които искат да опетнят името на депутатката. Ако имаше нещо такова доблестната българска прокуратура отдавна щеше да се е самосезирала. Но явно не е имало за какво.

 

Десьи, както някои наричат шефката на ПГ на бойковата партия, била люто наранена от това, че Боса е избрал Мария Габриел за премиер, а не нея, която се скъсва да замазва гафовете му и да омаловажава скандали като „Мата Хари“, „Барселонагейт“, „Газопроводгейт“ и др. – разказват още нейни съпартийци. Но това е друга тема, за нея – друг път.

 

Всеки път след изяви като тези на Атанасова се чудя: В ГЕРБ наистина ли смятат, че всички българи са с IQ под 70? Няма ли да спрат да съдят за другите по собственото си ниво? Само питам.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 14379 |17.05.2023 Назовете най-сетне истинската причина да няма кабинет! Страх ли ви е? . 43| 15680 |16.05.2023 Ще се гръмне ли някой прокурор, за да докаже, че е заплашван наистина? Кое е ушенцето на Гешев до Борисов? . 29| 17732 |15.05.2023 Пот, сълзи и минерална вода: Ще посегне ли Гешев на Борисов? Смразяващи прилики с Вишински и Сталин . 57| 28616 |13.05.2023 Скандалът набира скорост: Гешев кацна в Лисабон, готви контраудар срещу политици и магистрати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads