Реклама / Ads
29| 18328 |18.06.2020 ГЛАСЪТ

Два ареста или гражданска война – това е въпросът

.
Понякога това е решението...
След няколко седмици на люти скандали по върховете на политиката и дори децата разбраха, че за да правиш бизнес в България, трябва да имаш „политически чадър“ над главата. „Чадърът“ означава да си напазаруваш в буквалния смисъл - политици, прокурори, ченгета, данъчни, дансаджии, медии и други важни фактори в държавата.
 

Освен това „чадърът“ трябва да бъде добре хранен, защото има семейство, децата му учат в чужбина, харесал си е къща в Гърция или Италия, строи хотел на морето, грижи се за любовница и нейната рода, колекционира мерцедеси и по-редки марки, пие френско шампанско, пърди под копринени завивки и в позлатена тоалетна, обича фолк звезди да му пеят на ухо. Дребни, сладки капризи…

 

Проблемът е, че парите вече не стигат. Хазната е изтръскана, а еврата от Брюксел се бавят.

 

Във въздуха витае напрежение и мирише на барут. Пазарът на снимки, записи, видеа, подкупни секретарки, шофьори, охранители, съпартийци, депутати, министри, шефове на служби и роднини рязко се оживи… Вадят се папки, албуми, видео и аудио записи, както и чувствителна информация от всякакъв род.

 

Октоподът изгладня и започна да ръфа пипалата си.

 

Войната вече започна, но кървавите сцени предстоят.  

 

Борисов е притиснат. Примитивизмът на защитниците му само влошава положението. Той обаче има спасителен ход. Той не само ще го избави от поражение, но ще му спечели и общественото доверие, а хората ще отдъхнат. Трябва само да събере кураж и да разпореди задържането на двама души. Има достатъчно основания. Прокуратурата ще се възпротиви отначало по известни причини, но ще бъде принудена да се включи заради гражданския натиск и натискът отвън. Трябва да се действа бързо, умно, при стриктно спазване на закона. И двамата отговарят поне на половината от текстовете в Наказателния кодекс. И няма да се стигне до етническо напрежение, както те заплашват от години.

 

Същите двама са в основата и на конфликта между премиер и президент. Това им отваря широко вратата за програмен или експертен кабинет с техни министри. Бедна ни е фантазията какво замитане на следи и доограбване на страната ни чака. И понеже тези нямат задръжки, в един момент дори прословутото българско доверие ще се отприщи като порой от яростна жажда за справедливост. Някои го наричат гражданска война, а други - несъответствие между управляващи и управлявани.

Два ареста. За начало. После ще е късно.

 

А може би точно това трябва да стане. Поне веднъж и тук.

 

Борис Петков

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 17297 |18.05.2020 Преди всяка война се краде една хубава Елена . 47| 38395 |15.05.2020 След първата атака с есемеси - добри и лоши новини. Сделка или война? . 36| 15878 |15.03.2020 Оставете лекарите да водят войната срещу коронавируса, стига грандоманщина! . 56| 23717 |24.02.2020 Русия печели милиарди от Борисов и има поне 17 причини да не води хибридна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads