Реклама / Ads
0| 14971 |22.03.2022 ГЛАСЪТ

ЕНП пак ли ще ни пробутва ”изпиране” на „нашия кучи син“

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Европейската народна партия изпраща спешно в София група от свои представители, които да се запознаят на място как така някой си е позволил да задържи Бойко Борисов. На 13.03.22 г. председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер присъства на преизбирането на Борисов за председател на ГЕРБ.
 

Нереално е да мислим, че г-н Вебер е толкова наивен, че да вярва на всичко, което му казва и показва върхушката на бойковата партия. Истината е, че сме най-бедните в ЕС, най-умиращите и боледуващите, най-корумпираните и най-бързо топящи се. Благодарение на ГЕРБ и Борисов.

Задавал ли си е г-н Вебер простичкият въпрос: Ако Борисов и кръгът му са толкова честни и чисти, къде са отишли десетките милиарди, които евростатистиката твърди, че се крадат ежегодно у нас?

 

Тези, които се интересуват от политиката в България с основание се питат, с каква задача и намерения идват пратениците на ЕНП? Възможните отговори са два. Първият: Борисов им е толкова ценен, затова каквото й да научат за скандалите с него и съмненията за извършени престъпления, те го обявяват за жертва на политическа и полицейска репресия. Ще изгубят изцяло доверието на българското общество, ще запазят неговото и на ГЕРБ. Въпрос на пресметнати ползи и ударна доза лицемерие. Ще приложат изразът, който използва президентът Рузвелт за никарагуанския диктатор Сомоса: „Той може да е кучи син, но наш кучи син“. Вебер и досега се държеше по този начин с Борисов, признавайки преди две години, че лидерът на ГЕРБ е „допуснал много грешки, но обеща да ги поправи“. Цинично или наивно – всеки може да прецени.

 

Вторият вариант: ЕНП се разграничава от Борисов и тактично заявява, че съответните институции – български и на ЕС/ЕК – трябва да си свършат работата и да установят истината, като приложат закона с цялата му сила. По този начин ЕНП ще избегне позора и отговорността за дългогодишната закрила на този техен съюзник с мътна биография и съмнителни действия.  

 

В София пратениците на ЕНП ще научат (всъщност отдавна знаят, но си затварят очите) за тежките зависимости на прокуратурата от Борисов и мафиотско-олигархичния кръг около него. Може би ще осъзнаят също, защо главният европрокурор Лаура Кьовеши не желае да коментира публично отношението си към Иван Гешев.

 

Ако групата от ЕНП не е изпратена с мисия да спасява „нашият кучи син“, тя ще установи много бързо, че техният човек е надминал и най-зловещите митове, до които са се добрали Якоб и Вилхелм Грим… А руската връзка около Борисов, ще надмине и най-смелите им представи.

 

Щетите от защитата на турбо чалгата в политиката са трудни за предвиждане, а после вече е късно. Някой да го каже на Вебер, Туск и останалите в ЕНП.

 

Витали Роник

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 14425 |06.07.2020 Влачим се в пустинята, а те ни пробутват миражи с мацки и бира . 7| 29729 |28.02.2017 „Протестът” в „Пирогов” не е това, което ни пробутват . 7| 10865 |02.01.2015 Нова година не е това, което ни пробутват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads