Реклама / Ads
0| 10374 |13.07.2022 ГЛАСЪТ

На Здеховски не му дреме за българите, но защо Дончев се чуди за Винету, като знае че всичко е манипулация

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Евродепутатът и председател на комисия по бюджета на ЕП Томаш Здеховски обявил, че снимките и видеата от спалнята в резиденцията, която Борисов обитаваше като премиер, са манипулирани. Фокус-бокус и лидерът на ГЕРБ е целият в бяло. Всеки момент ще яхне и бял кон.
 

Здеховски е от ЕНП. Той водеше груата евродепутати преди време, която посети България, за да провери дали Борисов е арестуван законно, а сега се оказва, че и други работи е свършил.

 

След днешната „новина“ за чекмеджето зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев споделил, според него остроумно: Тук единственото, което се колебая, е дали истината е излязла рано, или е излязла късно. Искрено се надявам това да е само началото.

Дончев си задава въпрос, на който знае отговора.

 

Томаш от ЕНП да прави експертиза на видеа, в които се вижда деградацията на премиер от ЕНП, е все едно същата експертиза да се възложи на Томислав от ГЕРБ. Или на Иван Гешев.

 

Томаш Здеховски подозира, но Томислав със сигурност знае, че пачките и кюлчетата в чекмеджето са реални и са капка в океана от милиарди, откраднати от всички българи.

 

На Томаш му е през оная работа, че България е последна по всички жизнени показатели в ЕС, защото неговата Чехия е далеч напред. Но Томито от ГЕРБ знае отлично, че сме на дъното заради „политиката на чекмеджето“, рекета, присвояването на бизнеси, отстраняване на опоненти чрез прокуратура, НАП, тайни служби, КПКОНПИ и пр. Т.е. на управленския модел на Борисов.

 

На чеха от ЕП и ЕНП не му дреме, че ако ГЕРБ и Борисов се върнат във властта това ще е траурен ден за всички българи. Той ще пие една студена бира, ще се оригне тактично и ще отбележи, че това си е работа на българите. И ще е прав.

 

И най-важното: цялата манипулация с експертизите и набутването в нея на чешкия евродепутат е дело на Иван Гешев, все още главен прокурор. Негови са нелепите ояснения за някакви несъответствия в кадрите от Борисовата спалня. Определени медии - най-вече зависимите от Борисов и прокуртурата, - раболепно се заеха да "изперат" със задна дата бившия премиер. Колкото повече се опитват да го правят, толкова повече става ясно, че има много какво да се крие и прикрива.

 

Затова Томито Дончев няма какво да се чуди: всичко, което знае и си е помислил за това как записите станаха „манипулирани“ е вярно. Както е вярно, че един ден не само Борисов, но и той ще отговаря пред съда за зловещи злоупотреби с парите на хората. Дори само потъналите милиони в бездънната каца, кръстена „електронно правителство“, са достатъчни да се извърши истинско разследване и виновните за провала да понесат отговорност.

 

Удобно, но наивно е от ГЕРБ да вярват, че българското общество ще се хване на казаното от Томаш Здеховски. Пред чешката медия forum24.cz през 2020 г. той заявява по повод еврокомисия, която ще проверява сигнали за злоупотреби с евросредства и пари на европейските данъкоплатци от правителството в Прага, че някои от членовете на групата са под натиск с цел да бъде злепоставена Чехия… Значи ли това, че групата, която Здеховски водеше в София също е била под натиск за да бъде спасен Борисов?

Здеховски е известен също с обвиненията си към чешките медии, че част от написаното от тях се нуждае от "коригиране". Те му отвръщат подобаващо.

През 2021 г. чешки издания описват екзотично посещение на евродепутата на Малдивите, където бил настанен в един най-скъпите хотели…

Ей такива работи.

 

Но на въпроса: Чист като момина сълза ли е вече Бойко Борисов? Има ли някой в ГЕРБ, който е готов да отговори?

 

Винету, вождът на апачите е казал: "Има жестоки наказания, но най-жестокото от всички е проговорилата съвест. Тя гризе душата всеки ден".

Вождът на апашите обаче е спокоен - той не знае, че има такова нещо като съвест.

 

И понеже имаме герой чешки евродепутат, е редно да си припомним един епизод от живота на Швейк, описан от Хашек:  "Питате къде е тоалетната? Дали зад това не се крие нещо по-голямо? - попита вахмистъра Швейк. "Съвършено прав сте, господин вахмистър. Наистина нуждата ми е "голяма"...

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 18396 |12.07.2022 Русия и Северна Корея могат да бъдат унищожени за минути, кажете го на Путин и Ким Чен Ун най-сетне . 0| 17275 |08.07.2022 Симона, нямаш понятие каква отровна попара сърбаме! . 0| 46251 |07.07.2022 Чий продукт е Стефан Янев, когото ни натрапват постоянно? . 0| 14763 |06.07.2022 Плащал ли е на Борисов и компания човека на Путин или са говорили за Чайковски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads