Реклама / Ads
31| 14595 |06.08.2023 ГЛАСЪТ

Георги с макетния нож - ангел? Не думайте. Напомняне за Тед Бънди и Чикатило

.
Българските ужаси продължават. Човекоподобен бил разследван за убийство на момиче преди година. Разследван, но оставен на свобода да се разхожда между хората. И човекоподобният извършва двойно убийство – на момиче и млад мъж. Задържаният за убийството е работел като охранител.

Той е съсед и на кмета на Лозен, който признава, че е шокиран от случилото се. Шокиран? От това, че кротък човек убил двама души? Преди това удушил с колан друго момиче?

 

Цинизмът и вулгарността нямат граници. През последните 24 часа няколко близки на Георги Георгиев от Стара Загора, обвинен за смъртни заплахи към 18-годишната Дебора, активно го защитават. Баща му и майка му са категорични, че „момчето ни  не може да извърши нещо такова“. Родителката дори вдигнала кръвно 200, кахъри се бащата. Да ги ожалим ли?

 

Дори да има някаква логика да тяхната защита, би било цивилизовано да изрекат думи на съчувствие към момичето, което е преживяло неописуем ужас, болки и шок.

Съпругата на касапина Георги – Кристина, от която той има 5-годишна дъщеря, също пламенно твърди, че го познава и той не можел да извърши таково злодейство.

„Познавала“ го, но не знае, че има интимна връзка извън семейството им? Или пък е знаела, но си „налягала парцалите“ поради някакви причини? Ще разберем скоро, когато съвестта й проговори и страхът й намалее…

 

Все пак е странно, че защива мускулестия си агресивен съпруг и дори не се сеща, че дъщеричката им… един ден може да попадне на такъв като баща й… Какви вопли ще има тогава!

 

Съсед на Георги и той нарежда, че бил добър младеж, не можело да е извършил такова престъпление, синът му дори тренирал с него. Хм. А ако Георги бе „потренирал“ с дъщеря му, каква песен щеше да запее?

 

В момента са мобилизирани всички възможни сили и хора, които да защитават касапина от Стара Загора и да сипят хули и внушения по адрес на Дебора. Не за първи път се сблъскваме с това.

 

Баща му настоява: Питайте и други хора в селото, ще ви кажат колко е добър…

Добър? Добър?! Толкова добър - направо ангел...

 

Някои хора не допускат до мозъците си друга мисъл, освен за личното благополучие и защита на своите.

 

Такива заслужават ясни и жестоки примери вместо съчувствие, защото това са завършени егоисти, безразлични към чуждото нещастие и болка.

Един от най-големите серийни убийци в света Тед Бънди е бил прилежен ученик и прилежен студент във Вашингтонския университет по психология. Помагал на много хора, включително на известни политици. Спасил давещо се дете и е обявен за герой. Създал семейство. Имал обаче и извънбрачни връзки. И в един момент започнал да се увлича по причиняване на смъртта на невинни хора… 30 трупа са негово „творение“. За толкова признава, но разследващите смятат, че са повече. Добър човек бил този Бънди, ужасил света през 70-те години на ХХ век…

 

Ами съветският гражданин Андрей Чикатило? Инженер, примерен учител, с научна степен по литература, добър съпруг, грижовен баща. Добрият съветски гражданин обаче убил 53 души, включително деца! А съседи твърдели, че им е помагал… Поради грешки в изследването на кръвта му той е пуснат на свобода и извършил още и още зверски убийства. За едно от закланите момиченца той заявява в съда: „Тя беше много мила, но не ме разбра…“. Не го разбрала…, че искал „да си поиграе с нея“…

И Дебора ли не е разбрала Георги?

 

В украинското градче Буча бяха извършени нечовешки зверства, а стотиците жертви захвърлени в масови гробове. Кремълската пропаганда първо се опита да пробута версията, че украинците са инсценирали всичко и са го заснели. Номерът не мина. Тогава дойде ред на аргумента, че зверствата не може да са дело на руски военни, защото те са благородни и великодушни. В това са ни убеждавали десетилетия наред и примери, които доказват това има със сигурност. Затова и българи се хванаха за „доказателства“. А истината е очевадна: „благородни“ руски военни потопиха Буча в кръв и смърт… Путин награди 64-а мотострелкова бригада за “защитата на родината и държавните интереси, за героизма и доблестта“. Но нали не бяха го извършили?

 

Защитници на татуирания Георги с макетния нож ще скочат гневни, че примерите са драстични и нямат нищо общо с добрия 26-годишен старозагорчанин. Нямат, наистина, но всяко злодеяние има начало. Ако не бъде спрян такъв човек навреме, никой не знае как могат да се развият нещата. А и възхитата му от руската агресия срещу Украйна се прокрадва от първия ден, когато научихме за „подвига му“ и проявената „храброст“.

 

Тед Бънди и Чикатило са рекордьори в зловещ, кървав списък. Въпреки това в затвора получавали писма от доброжелателки, които ги оневинявали и дои искали да се омъжат за тях. Чикатило дори мечтаел да стане управник и да живее в Кремъл... Светът е пълен с кретени - и от двете страни. Нормалните хора обаче трябва да помнят, че нещата могат да излязат от контрол и да настояват законите да се прилагат безпрекословно.

 

Георги от Стара Загора не е нито Чикатило, нито Бънди, слава Богу. Но кампанията за неговото оневиняване не му помага. Не помага на никого. Очернянето на Дебора – също. Отровата прониква в социалните мрежи и някои медии, но самият извършител е наясно какво е сторил. Както е наясно, че няма нищо общо с ангелите.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5003 |24.05.2023 Честит 24 май (особено на Георги Господинов) . 30| 16057 |23.04.2023 Путин звъни в БНТ, Георги Любенов вдига: Владимир Владимирович, нали се чуваме случайно? . 9| 9729 |05.11.2021 Георги Господинов - член-кореспондент. Приятно ми е, Хенри Мур . 39| 58960 |18.09.2021 Каква е ролята на Борисов в световния скандал с Кристалина Георгиева и Саудитска Арабия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads