Реклама / Ads
13| 20788 |16.12.2021 ГЛАСЪТ

Гешев усети посоката на вятъра и смени плочата, за да си спаси кожата

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
“Пожелавам Ви да си носите отговорността винаги, когато трябва. И дай Боже да можем да обсъдим условията за Вашата оставка”. Сюжетът е от днес и се разигра пред очите на българските зрители. Главни герои в него са главният прокурор Иван Гешев и новата правосъдна министърка Надежда Йорданова, която твърдо заяви, че ще се бори за смяна на обвинител №1. Може би прокуратурата разбра накъде духа вятъра. Затова Гешев смени плочата. Днес Радев е обединител на нацията, а някои уж важни дела бяха изоставени.
 

Главният прокурор преживя катарзис само в рамките на няколко дни. Явно видя, че новите властимащи са твърдо решени да предприемат действия за смяната му от поста. 

Годината е 2020. Датата - 10 юли. Тогава България се тресе от антиправителствени протести, а гражданите на площада настояваха за редица оставки. Една от тях бе именно на Иван Гешев. На тази дата Иван Гешев дава едно от малкото си телевизионни интервюта.

 

“Радев трябваше да олицетворява единството на нацията, но когато слезе при ДСБ, Да, България, БСП, Мая Манолова, защото тя не е създала формация, Радев се превърна в обикновен политик от времето на прехода”, казва тогава Гешев. 

 

"Няма да позволим да се градят политически кариери и проекти, включително и от Радев, като се руши държавността. Вчера Радев каза по същество, че българската прокуратура е мафия, нещо, което не си позволи дори Иван Костов. Радев се съюзява с олигарсите и политиците, които ограбиха българският народ", заяви още Гешев. 

 

Годината е 2021. Датата - 15 ноември. Към този момент България има ново правителство - широка коалиция, която изключва от управлението на страната Борисов, ГЕРБ и ДПС. Заявките са за сериозни реформи в съдебната система, в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Заявките са за изкореняване на досегашния модел. Дали това ще се случи, избирателите тепърва ще видят. Можем обаче да правим обосновани предположения предвид реакциите на онези, чиито столове в действителност са застрашени. 

 

“Президентът е обединител, символ на обединението на нацията, той има определени правомощия в конституцията и в изпълнение на тези правомощия той може да извърши каквото прецени в интерес на българските граждани. Аз съм сигурен, че българският президент Радев работи в тази насока”, посочи днес Гешев. 

 

Какво се промени, господин главен прокурор? И защо прекратихте делото срещу Кирил Петков за канадското гражданство, при положение, че тъкмо този казус вадеше очите Ви? 

 

Защо само преди ден бе спряно делото за чата ви с Pi Ar Sevi Boiko? Прокуратурата беше твърдо решена да разкрие кой е направил снимките, нищо че установяването на автора на фотоса няма да ни даде отговор на въпроса защо иначе независим главен прокурор би си общувал с говорителката на бившия премиер. 

 

Защо, господин Гешев, ухажвате новата правосъдна министърка Надежда Йорданова, която не спира да повтаря, че ще се бори за оставката Ви? 

 

Страх ли Ви е? Търсите индулгенция? 

 

Прошка може да се даде на покаял се, господин Гешев. За подмазвачи присъдата е друга. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14641 |09.12.2021 Гешев разигра „Не тъгувай“ и „Кръстника“ на прокурорска сбирка . 25| 22876 |06.12.2021 Прощаване на Иван Гешев с публиката, която го освирква и замеря отдавна . 34| 26097 |24.11.2021 Сбогуване с Иван Гешев. Оживява пернишката история… . 11| 19229 |04.11.2021 Гешев – последният „чадър“ на Борисов. Запели сладкопойни чучулиги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads