Реклама / Ads
32| 25406 |06.09.2021 ГЛАСЪТ

Гьонсуратлък е, когато Дон Борисовионе нарича други мафиоти

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Богатството поражда глупост и наглост. Сикаджията, който над десет години ни управляваше, доказва категорично тези думи на Еврипид. Неговите действия и думи отдавна са болестно отклонение трябва да са обект на патолозите.
 

Лицето, премиер допреди няколко месеца, заявил: „Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?“
 
Ако Тошко Йорданов наистина е определил ГЕРБ като мафиотска структура, е бил прав. Дефиницията е: мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората. Мафията представлява най-могъщата форма на организираната престъпност. Мафията има собствена йерархия, ритуали, система от поощрения и наказания.

Сега си представете управлението на Борисов и кажете липсва ли някой компонент?

А точно човекът с чекмеджето с милион евро и златни кюлчета да говори за „колосалния подкуп от половин милион“, е все едно д-р Менгеле да съветва СЗО и УНИЦЕФ за ваксинирането на децата!

 

Треторазрядният сикаджия казал още: „И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И премиерът не се намесва. Той (Йорданов) казва, че е на листче пред камери за депутат, кой е тоя депутат, къде е това листче, къде се случи това?

Каквото той е сторил за името си никой не може да го стори. Колкото до споменатите служби е прав – Бойко Рашков отдавна трябваше да ги задейства за разкриване на: заявлението на бизнесмени, че са били принудени да плащат такса "спокойствие". Веднъж 240 милиона, друг път 67 милиона през ексфинансовия министър Горанов, още много десетки и стотици милиони, кюлчета злато за рожденния му ден и пр. Според запознати с тези практики, лицето, начело на ГЕРБ, си е докарало за старини и поколенията над 1,5 млрд - в евро и долари.

 

Милият капо ди тути капи, колко много му се иска да прехвърли мафиотлъка на други гърбове!

 

Еврипид наистина е прав. Колегата му Хераклит допълва: Наглостта е като пожар – унищожава всичко. Ние ли не знаем...

 

А в ГЕРБ като го слушат си викат: Бах мааму, нашият ги туря всичките в джоба си: и по лъжи, и по крадене, и по гьонсуратлък – голем политик!

 

Такива са критериите им, такова е и мерилото им.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 8229 |13.06.2021 Когато 10 сърца бият в ритъм за едно. Живият щит на Дания, човещината и примерът на Симон Кяер . 21| 11620 |29.03.2021 Избори идат, ей! Страх ме е, когато станат любезни с мен . 65| 16004 |03.03.2021 Когато задрънкат 30-те сребърника....и замирише на кокал . 76| 25792 |20.02.2021 Що е унижение? Когато офицери рапортуват на ПКП в ден за Апостола. И турци са възмутени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads