Реклама / Ads
8| 9017 |01.12.2015 ГЛАСЪТ

Има ли пилот в прокуратурата?

.
Положението е под контрол...
Софийски градски съд оправда бившият зам-председател на парламента и зам-шеф на ДПС Христо Бисеров по обвиненията за данъчни престъпления. Съдът прие, че те са недоказани. За три години прокуратурата не успя да събере и представи годни доказателства и балонът "Бисеров" се пукна от първи опит. Тоест на първа инстанция.
 
"Сивият кардинал", както някои наричат Бисеров още от времето, когато бе важна клечка в СДС, беше даден на съд заради неплатени данъци в особено големи размери, нарушаване на валутния закон с укрити сделки и за това, че не е декларирал пред Сметната палата своя сметка в Швейцария. Във вторник делото приключи само след едно съдебно заседание. 


Няма изненади. Оправдателната присъда бе очаквана, защото действието се развива в България и всички знаем как стават тия работи. Първоначално разследването беше за пране на пари, но досъдебното производство след това бе разделено и обвинението за пране на пари така и не стига до съдебна зала.

 

Какви са версиите, които се натрапват на пръв поглед.

Три са въпросите, на които все някой ще трябва да отговори:

 

1. Некадърност ли е причина за поредния тежък провал?

2. Подкупени ли са прокурорите по делото?

3. Някой нареди ли им да представят негодни доказателства?

 

Старото ръководство на СГС, начело с Владимира Янева вече не е там. Съдия Ченалова също. Кой в такъв случай ще бъде посочен като виновен за фиаското?

 

Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да образува дисциплинарни дела срещу градския прокурор Христо Динев и прокурорката Боряна Бецова. По този начин бе отхвърлено предложението на правосъдния министър Христо Иванов. Решението на ВСС е доказателство, че Динев се справя отлично със своята работа и упреците към него са незаслужени. Проваленото дело срещу Христо Бисеров част от добрата работа на Динев ли е? Ако е така, значи въпрос №1 отпада. Остават 2-ри и 3-ти. Това добре ли е?...

 

Има и друг поглед към случилото се. Прокурорите въобще не са виновни. Те са си свършили доблестно работата, но са попаднали в капана на пъклен план. План, който цели преврат срещу главния прокурор Сотир Цацаров и най-вече срещу премиера Бойко Борисов. Вдъхновители на този смразяващ кръвта сюжет са престъпни сили в Реформаторския блок и в частност Радан Кънев и Христо Иванов, зад които наднича Иван Костов. Въпреки блокираните сметки, имоти и фирми, "банкерът беглец" (който според Маргарита Михнева е напуснал Белград и се укрива някъде другаде) е платил 100 млн лева за пълзящия преврат. Някъде в засада се спотайва Слави Трифонов. До левият му крак кротува чанта, но не с взрив, а 1 милион на пачки, даден му пак от Цветан Василев. Сайтът Биволъ подготвя нова порция манипулирани записи, в които Христо Бисеров си говори с домашната котка. Въведението гласи: "Похарчиха ме, за да прикрият себе си. Ама ако си отворя устата, ще се надрискат всичките по списък: от Б.Б. - Бриджит Бардо имам предвид, до Д.П - Димитър Пенев, естествено. Единият се обадил на другия, после другия на третия да ме опраскат. И ме опраскаха, ама сега ядец. Чиваш бли, глупаво коте..." Тук в записа се чува гласът на трети участник, който не се разпознава, но личи, че е от където трябва.

Взимайки пример от коментарите на главния прокурор по повод моабета на каките от филма "Яневагейт", ще заявим отговорно следното по повод очакваната премиера на "Бисергейт": Не котето е направило записа на разговора, който всъщност е незаконен, което повдига въпроса за евентуална проверка, разследване или създаване на парламентарна комисия, която да изясни случая, докато ВСС се самосезира, след което ще вземе решение да не образува дисциплинарно дело по евентуалното предложение на министър Христо Иванов, което е опит да се осуетят истинските реформи в съдебната система, които се провеждат по инициатива на главния прокурор и в унисон с европейската директива, която Медиапул цитира манипулативно, което подпомага преврата...

 

Естествено, че нищо не се разбира, но точно това е целта.

Затова и винетките поскъпват, баровци с поршета такива!

Да не забравим и бъдещия коментар на премиера. "Какво да коментирам? Някакви котараци си говорят нещо. Всички си говорят за мен... Какво да направя".

 

Така ще завърши тази история. Както предишната, по-предишната, по-по-предишната и т.н. Прокуратурата ги обвинява, а съдът ги пуска.

 

Самотен глас зад декорите с изгледи от родината: "Има ли пилот в прокуратурата?"

Влизат санитарите.

Шшшшат...

Мамка му! Да не са преоблечени терористи...

Завеса.

 

Методи Кирилов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 12691 |27.03.2015 Пилотът Лубиц и убиецът Брайвик-огледални психопати . 78| 8185 |13.02.2009 Мъртъв или жив съм за прокуратурата? . 34| 8263 |13.12.2007 Има ли пилот в столичния самолет? Всъщност, какво ни пука!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads